Andrejs Klementjevs ievēlēts par 13. Saeimas sekretāru (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bijušais Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs
Bijušais Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs Foto: Paula Čurkste/LETA

13.Saeimas sekretāra amatā un līdz ar to arī parlamenta Prezidijā ievēlēts deputāts Andrejs Klementjevs (S).

Klementjevs bija vienīgais kandidāts uz sekretāra amatu.

Klementjevu atbalstīja 55 deputāti no Saskaņas, Jaunās Vienotības, Zaļo un zemnieku savienības, kā arī Attīstībai/Par!. Pret bija 32 parlamentārieši no Jaunās konservatīvās partijas un KPV LV. Tikmēr nacionālās apvienība Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK par Saeimas sekretāru nebalsoja.

Politiķis arī 12. Saeimas laikā ieņēma Saeimas sekretāra amatu, savukārt 11. Saeimas laikā viņš bija Saeimas priekšsēdētāja otrais biedrs.

Klementjevs dzimis 1973. gadā. Viņš Rīgas Aviācijas universitātē ieguvis ekonomikas zinātņu bakalaura grādu un Latvijas Universitātē sociālo zinātņu maģistra grādu sabiedrības vadībā.

Kopš 1998. gada Klementjevs ieņēmis Saeimas deputāta amatu, liecina aģentūras LETA arhīva informācija.

Pirms deputāta amata pildīšanas deputāts strādājis kā Iekšlietu ministrijas Kriminālpolicijas inspektors un bijis policijas leitnants.

Par 13. Saeimas priekšsēdētāju šodien tika ievēlēta Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK). Par pirmo Saeimas priekšsēdētājas biedri ievēlēta Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP) un par otro priekšsēdētājas biedri ievēlēta Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu