Lielbritānijā aiz restēm nokļūs cilvēku tirdzniecības grupējuma dalībnieki no Latvijas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas Centrālcietums.
Rīgas Centrālcietums. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lielbritānijā ir piespriesti cietumsodi no viena līdz sešiem gadiem cilvēku tirdzniecības grupējuma dalībniekiem no Latvijas, trešdien ziņoja britu raidsabiedrība BBC.

Piecu gadu laikā par šī grupējuma upuriem bija kļuvuši 28 cilvēki.

Notingemas tiesā tika paziņots, ka šo grupējumu vadīja 54 gadus vecais Ainārs Pelcis, kas savas varas un turības dēļ bija iesaukts par "čigānu baronu".

Deviņiem šī grupējuma locekļiem tika piespriesti cietumsodi, no kuriem īsākais bija viens gads un divi mēneši, bet garākais – seši gadi.

Tiesnesis Džeimss Sampsons sacīja, ka banda kontrolējusi savus upurus ar "pārsteidzošiem un ievērojamiem" panākumiem. Viņš raksturoja tās dalībniekus kā "pilnīgi alkatīgus un negodīgus", bet "ļoti gudrus".

Grupējums meklēja mazaizsargātus cilvēkus, solot viņiem darbu Lielbritānijā. Kad viņi tur ieradās, viņi tika izmitināti nepiemērotos apstākļos un sūtīti strādāt pārtikas ražotnēs Derbišīras grāfistē.

Grupējuma dalībnieki upuriem atņēma personas dokumentus, atvēra uz viņu vārdiem kontus bankās, bet banku kartes paturēja sev. Kad upuri saņēma naudu par darbu, noziedznieki noņēma šo naudu no viņu kontiem un lielāko daļu iztērēja savām vajadzībām, tostarp pērkot luksusa automobiļus un nekustamos īpašumus.

Grupējuma dalībnieki tika aizturēti, kad policija veica reidus mājokļos Derbijas pilsētā un Latvijā 2017.cgada septembrī un 2018. gada februārī.

Grupējuma dalībnieki – pieci vīrieši un četras sievietes – sākumā noliedza viņiem izvirzītās apsūdzības, bet atzina savu vainu septiņas nedēļas pēc trīs mēnešus ilgās prāvas sākuma.

Aināram Pelcim tika piespriesti piecarpus gadi cietumā, 33 gadus vecajam Ilgvaram Pelcim – trīs gadi un astoņi mēneši, 42 gadus vecajam Kārlim Aleksandrovam – divi gadi, 55 gadus vecajai Magdalēnai Kleinai – piecarpus gadi, 37 gadus vecajai Jolantai Pelcei – divi gadi, 25 gadus vecajam Karenam Pelcim – seši gadi, 24 gadus vecajai Madarai Stromanei – seši gadi, 39 gadus vecajam Andrim Krauklim – viens gads un trīs mēneši, 33 gadus vecajai Imitrai Didzis – viens gads un divi mēneši cietumā.

Pirmie astoņi notiesātie dzīvoja Derbijā, bet Imitra Didzis dzīvoja Latvijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu