Pediatri uzskata, ka pēršana bērnus var padarīt agresīvus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Amerikas Pediatru akadēmija (AAP) pirmdien paziņojusi, ka vecākiem nevajadzētu iekaustīt savus bērnus, jo šāds disciplīnas panākšanas veids var vēlāk bērnu padarīt agresīvu, kā arī pērieni nav visai efektīvs paklausības un paškontroles panākšanas veids, rakstīts izdevumā “Time”.

Izmaiņas statūtos, kas saistītas ar vecāku veiktiem miesas sodiem pret savu bērnu negatīvo ietekmi, tiks prezentētas AAP nacionālajā konferencē un izstādē.

“Ja bērns piedzīvo miesas sodus, tad ir ļoti ticams, ka nākotnē viņš būs agresīvs un izaicinošs. Miesas sodi audzinošos nolūkos ir pielīdzināmi nopietnai vardarbībai pret bērnu. Iznākums var būt visai līdzīgs,” rakstīts AAP paziņojumā.

Pamatā šim paziņojumam ir pētījums, kurā atklājās, ka trīs gadus veci bērni, kuri tika pērti vairāk nekā trīs reizes nedēļā, piecu gadu vecumā bija kļuvuši agresīvāki. Līdz deviņu gadu vecumam šiem bērniem bija uzvedības problēmas un zemi sasniegumi mācībās.

AAP aicina vecākus izvēlēties mazāk vardarbīgas metodes bērnu audzināšanā.

“Bērnu iekaustīšana nesniedz nekādu labumu, jo ir noskaidrots, ka bērni attīstās labāk, ja tiek izmantotas pozitīvas audzināšanas metodes,” teica pediatrs Roberts Sīge.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu