Karoga krāsas, spīdumi vai kristāli: tendences nagu dizainā rudenī un svētku laikā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Dāmām, kuras radušas regulāri rūpēties par roku un nagu skaistumu, dodoties pie profesionāla meistara, katru reizi, cilājot krāsu paleti, rodas jautājums - ko gan šoreiz izvēlēties? Dažkārt tas tiešām ir ļoti grūti - arī man.

Relaksējoties pie manikīra meistares, dzerot tēju vai kafiju un tērzējot, nolēmu apjautāties, kas tad šosezon ir modē nagu skaistuma pasaulē un ko dāmas izvēlas klāt uz saviem nadziņiem, tuvojoties svētkiem - Latvijas simtgadei.

"Mūsu mīļās dāmas šajā sezonā ir iecienījušas tumšos krāsu toņus - bordo, baklažānu violeto, bet bez ievērības nepaliek klasiski sarkanie krāsu toņi, kas papildina dāmu krāšņos un daudzpusīgos tēlus. Kā dizaina elementi tiek izmantoti vai nu zīmodziņi, vai nu Swarovski dimantiņi, lieliski paspilgtinot manikīru," stāsta Anna Brača, salona Annas Pērle īpašniece.

Foto: No personīgā arhīva

Pamanīju, ka vasaras sezonā modē bija populāri krāsot nagus dažādos toņus. Biju redzējusi pat dāmas, kurām katrs nags bija citā krāsā. Kā ir tagad - rudenī?

"Runājot par modes tendencēm - šobrīd, spriežot pēc klientu vēlmēm, aktuāli ir krāsot nagus vienkrāsaini. Modē nāk arī tieši pretēji iepriekš minētajam - manikīrs ar citādāku gandrīz katru nagu," stāsta Anna. Tāpat kā bija vasarā, nodomāju. Kāpēc gan ne?

Foto: No personīgā arhīva

Vaicājot, kāda veida pārklājumu - gēla, gēllakas vai ko citu izvēlas sievietes pārsvarā, meistare atbild: "Sievietes vislabprātāk izvēlas gēllakas pārklājumu, nevis gēlu, jo tas mūsdienu saspringtajā ikdienas rutīnā ir ātrākais un vienkāršākais veids, kā saglabāt sakoptas rokas, kā arī no gēllakas  nadziņi netiek tik ļoti bojāti. Protams, ir arī klientes, kas izvēlas regulāri sakopt savus nagus, saglabājot to dabīgo izskatu." 

Foto: Pixabay

"Lai izvēlētos, ko labāk likt uz nagiem - gēlu vai gēllaku, ir jāsaprot, kādas ir klientes vēlmes un kāds ir nagu esošais stāvoklis, jo diemžēl bieži vien sastopamies ar klientēm, kurām ir ļoti plāni nagi un tomēr ir jāiesaka likt gēla pārklājumu, kas aizņem ilgāku laiku," viņa piebilst. 

"Viennozīmīgi, gan gēls, gan gēllaka bojā naga virsmu, taču tā ataug, tāpēc nav pamata satraukties, ka, liekot pārklājumu, nags varētu tikt neatgriezeniski ietekmēts. Kā arī regulāri liekot gēla vai gēllakas pārklājumu, tam ir arī dažādi plusi, piemēram, nags ar laiku kļūst stingrāks, savukārt, ja ir bijušas naga plātnes augšanas defekti, tie augot var sākt ieņemt pareizu augšanas formu, kā arī vizuāls pluss ir kopts skats ikdienā. Protams, jāievēro to, ka katram individuāli ir citādāki nagi - kas vienam der, otram - nē."

Foto: No personīgā arhīva

Jautājot, kādu dizainu un krāsas dāmas izvēlas saviem nadziņiem svētku laikā, Anna saka: "Tuvojoties valsts svētkiem, protams, ļoti aktuāls kļūst asins sārtais tonis, kas tiek paspilgtināts ar dažādiem elementiem, piemēram, ar baltu svītru pa vidu, vai baltiem Swarovski akmentiņiem. Dažkārt arī uz šiem svētkiem dāmas izvēlas franču manikīru ar sarkaniem galiņiem."

Ja ir grūti izvēlēties ko labāk likt - gēllaku vai gēlu, kādu krāsu izvēlēties un kādu dizainu piemeklēt vienmēr var konsultēties ar speciālistu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu