Partijas krāsai pieskaņoti aksesuāri, ziloņi uz laimi - deputātu stils pirmajā 13. Saeimas sēdē (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Edijs Pālens

No simts tautas kalpiem tiek pieprasīts ne tikai pārstāvēt visas tautas intereses, bet arī izskatīties atbilstoši etiķetei. Deputātu ģērbšanās stilu TV3 raidījumā Bez Tabu vērtē etiķetes eksperte Aija Strautmane.

Inese Lībiņa-Egnere izvēlējusies tērpties baltā kostīmā, matu rotu atstājusi izlaistu. Aija Strautmane izvēli kritizē, akcentējot, ka balts kostīms nav valdībai piemērots. Iesaka konkrēto tērpu vilkt uz teātri, taču ne uz darbu. Tāpat iesaka matus saveidot "copē".

Dace Rukšāne atklāja, ka viņas apģērbu palīdzējusi izvēlēties draudzene. Tērpusies auduma biksēs un zīda blūzē, rotājoties ar kaklarotu. Bikses izvēlējusies, jo priekšā gara diena un kleitā nebūtu bijis ērti. "Izskatās, ka atnākusi pie draudzenes uz tēju un kūkām," komentē Aija Strautmane, papildinot, ka tas nekādi neattiecas uz deputātes tērpu.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Inese Voika Saeimā ievēlēta pirmo reizi - ir pieredze ētikas un pārvaldības jautājumos, tātad svešām nevajadzētu būt arī zināšanām par apģērba etiķeti. Tērpu deputāte izvēlējusies papildināt ar dzeltenu šalli savas partijas krāsā. "Vai tad Saeimā tika norunāts, ka katra partija savu aksesuāru vilks?" vaicā etiķetes eksperte, stāstot, ka spilgtas lietas Saeimā nevelk.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Kā jau tradīciju pārzinātājai pienākas, Saeimas deputāte Janīna Kursīte-Pakule izvēlējusies tērpties žaketē ar ziloņiem, izvēli pamatojot ar dzīvnieku simbolu.

"Zilonis ir laimes simbols, es laimi vēlu Latvijai ar jauno Saeimu," izvēli pamato Janīna. Šo izvēli Aija sauc par neveiksmīgu, atgādinot, ka deputātam jābūt lietišķā tērpā.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Lielākais pārsvars vīriešu priekšroku devis zilam vai pelēkam uzvalkam. Jēkabpilietis Kaspars Ģirģens izvēlējies tērpties viegli rūtotā zilas krāsas žaketē un pieskaņotās bikses. Etiķetes eksperte šo izvēli sauc par veiksmīgu, tikai atgādinot, ka svarīgi rūpīgi sasiet kaklasaiti, lai tā nebūtu nošļukusi.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Tāpat pozitīvi vērtē Saeimas deputāta Raivja Dzintara izvēlēto tēlu, saucot to par perfektu. Deputāts izvēlējies uzlikt sarkanu kaklasaiti. Aija akcentē, ka tieši sarkana kaklasaite ir tā īstā, kura būtu jāvelk šādos gadījumos kā pirmajā sēdē.

Etiķetes eksperte atzīst, ka priekšā vēl smags darbs, lai deputāti izkoptu savu tēlu līdz izcilībai, tomēr kopējais skats viņu iepriecinot.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu