Renē Magrita glezna Ņujorkā izsolīta par 26,8 miljoniem dolāru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Renē Magrita glezna Le principe du plaisir attēla labajā pusē.
Renē Magrita glezna Le principe du plaisir attēla labajā pusē. Foto: AFP/SCANPIX

Ņujorkā pirmdien izsoļu namā Sotheby's beļģu sirreālista Renē Magrita glezna Le principe du plaisir pārdota par 26,8 miljoniem dolāru (23,8 miljoniem eiro), kas ir rekordaugsta summa šī mākslinieka darbiem, pavēstīja izsoles rīkotāji.

Līdz šim rekords piederēja gleznai La corde sensible, kas Londonā 2017. gada februārī tika pārdota par 17,9 miljoniem dolāru.

Sotheby's par pirmdien pārdoto darbu cerēja saņemt 15 līdz 20 miljonus dolāru. Izsolē piedalījušies septiņi kolekcionāri, kas ir neierasti daudz, skaidroja izsoles rīkotāji.

Samaksa par citām gleznām, kas tika izsolītas Ņujorkas rudens izsoļu otrajā vakarā, arī pārspējušas sākotnējās prognozes.

Krievijā dzimušā mākslinieka Vasīlija Kandinska darbs Improvisation on Mahogany, kura vērtība sākotnēji tika lēsta 15-20 miljonu dolāru robežās, tika izsolīts par 24,2 miljoniem dolāru.

Tiesa gan, glezna, kas, kā tika prognozētas, piesaistīs vislielāko interesi, tā arī neatrada pircēju.

Tā bija Mārsdena Hārtlija glezna Pre-War Pageant, kas tiek uzskatīta par vienu no pirmajiem pilnīgi abstraktajiem darbiem amerikāņu mākslas vēsturē.

Tās vērtība tika lēsta uz 30 miljoniem dolāru, kas teju piecas reizes pārspēj šī ASV mākslinieka līdzšinējo rekordu.

Svētdien izsoļu nama Christie's impresionisma un modernisma mākslas izsolē Vinsenta van Goga darbs Coin de jardin avec papillons, kura vērtība tika lēsta uz 40 miljoniem dolāru, arī netika pārdota.

Rudens mākslas izsoles turpināsies līdz ceturtdienas vakaram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu