Vien 31 gada vecumā divkārtējais olimpiskais čempions Štrombergs paziņo par karjeras beigām (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs, kuram šobrīd ir 31 gads, sociālajos tīklos paziņojis par profesionāla sportista karjeras beigām.

"Nav viegli atvadīties no tā, ko esmu darījis kopš piecu gadu vecuma. Tēva loma ir neuzvarama. Esmu pateicīgs par to, ko sports man ir devis. Neko nenožēloju un ar satraukumu raugos nākotnē," raksta Štrombers savā Instragam profilā.

"Vēl pavasarī domāju, ka būšu atpakaļ un centīšos tikt uz 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet kopš dēla piedzimšanas vairāk skatījos uz to, kur šobrīd atrodas BMX riteņbraukšana. Negribēju, lai šis sporta veids man kļūtu vienkārši par pilna laika hobiju," uz BMX riteņbraukšanas finansiālajām problēmām iepriekš intervijā ar "BMXWeekly.com" teica Štrombergs.

Latvietis atzina, ka aptuveni pusgadu nav kāpis uz BMX velosipēda un arī liels finansiāls atbalsts no sponsoru puses, visticamāk, nemainītu viņa nostāju.

Štrombergs par olimpisko čempionu kļuva 2008. gadā Pekinā un 2012. gadā Londonā. Latvieša rēķinā ir arī divi pasaules čempiona tituli, kurus viņš izcīnīja 2008. un 2010. gadā, kā arī viņš trīs reizes triumfējis Eiropas čempionātā (2008., 2013. un 2014.)

Pēc 2016. gadā Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kur Štrombergs apstājās jau ceturtdaļfinālā, viņš nolēma turpināt karjeru, bet pēdējā laikā bija neskaidrības par viņa nākotnes plāniem, turklāt viņa ģimenē bija arī pieaugums.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu