Nacionālā apvienība neapmierināta ar valdības veidošanas procesu (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
13. Saeimas deputāts Raivis Dzintars.
13. Saeimas deputāts Raivis Dzintars. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālā apvienība Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) ir nobažījusies ne tikai par Jaunās konservatīvās partijas (JKP) piedāvāto topošās valdības deklarācijas uzmetumu, bet arī par koalīcijas veidošanas darba organizāciju un sarunu vadīšanas stilu, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma sacīja VL-TB/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Viņš skaidroja, ka nacionālā apvienība vairākkārt minējusi, ka valdības veidošanas sarunu gaitā būtu jāpievēršas arī jautājumam par partiju pārstāvju deleģēšanu darbam Saeimas komisijās, taču šis jautājums līdz šim vispār neesot pārrunāts.

Otrkārt, Dzintars uzskata, ka tam, kurš vadīs nākamo valdību, ir jābūt labam psihologam un labam diplomātam, taču no nacionālās apvienības līdera teiktā noprotams, ka premjera amatam nominētais Jānis Bordāns šīm īpašībām īsti neatbilst.

"Tiklīdz sarunu organizētāju neapmierina kāda nianse vai atsevišķs citas partijas viedoklis, uzreiz tiek piesaukti ekonomiskie vai kriminālie grupējumi," valdības veidošanas sarunu gaitu komentēja VL-TB/LNNK vadītājs.

Viņš atzīmēja, ka sarunu vadītājam vajadzētu mācēt radīt partijām sajūtu, ka tās spēs sastrādāties turpmākos četrus gadus. No Dzintara teiktā bija noprotams, ka šāda sajūta pagaidām īsti nav radusies.

Politiķis atzīmēja, ka vilcināties ar valdības veidošanu nav labi, bet vēl sliktāk būtu izveidot nestabilu valdību, kas nostrādātu vien dažus mēnešus.

Vienlaikus nacionālās apvienības līderis apgalvoja, ka valdības veidošanas sarunas patlaban vēl nav nonākušas strupceļā, lai arī "ceļš ir šaurs", par ko gan neesot liels izbrīns, jo tas jau bijis paredzams, ņemot vērā sadrumstaloto Saeimas sastāvu.

Dzintars kārtējo reizi atturējās izteikt prognozes par to, cik lielas pašreiz varētu būt Bordāna izredzes izveidot valdību Valsts prezidenta noteiktajā termiņā - līdz 21. novembrim.

Kā ziņots, pieci politiskie spēki šodien turpinās diskusijas par valdības izveidi un iecerētajiem darbiem. Tikšanās notiks pulksten 9.30 Ministru kabinetā.

Valdības veidošanas sarunās ir iesaistīta JKP, KPV LV, Attīstībai/Par!, VL-TB/LNNK un Jaunā Vienotība.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu