Pēc 200 gadiem apskatē nonāk Marijas Antuanetes dārglietas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Marija Antuanete.
Marija Antuanete. Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Dārglietas, kas reiz piederējušas Francijas karalienei Marijai Antuanetei, patlaban Šveicē tiek pārdotas izsolē - vēsta raidorganizācija BBC.

Jau 200 gadus dārglietas nav nonākušas plašai apskatei. Tās veido daļu no apjomīgās kolekcijas, kas pieder karaliskajam Burboņu Parmas namam Itālijā  

Izsoli rīko Sotbijas izsoļu nams, kas dārglietas raksturojis "kā vienu no zīmīgākajām dārglietu kolekcijām, kas jel kad parādījusies tirgū".

Viens no visvērtīgākajiem priekšmetiem ir pērļu un dimanta kaklarota, kuras vērtību lēš ap 1,8 miljoniem eiro.

Fotogalerija: izsolē pārdod Marijas Antuanetes dārglietas

Marija Antuanete bija austriešu princese, kura vēlāk, apprecoties ar karali Luiju XVI, kļuva par Francijas karalieni. Laikā, kad valstī brieda revolūcija, karalienes ekstravagantais dzīvesveids nokaitināja lielu daļu sabiedrības, kas tobrīd cieta no trūkuma un pat bada.

Karaliene parūpējās, lai viņas dārglietas tiktu slepeni izvestas uz Austriju pie viņas ģimenes. Viņai, viņas vīram un bērniem gan neizdevās pamest valsti, un 1793. gadā Marija 37 gadu vecumā tika giljotinēta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu