Marijas Antuanetes kaklarota izsolīta par 32 miljoniem eiro

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Marijas Antuanetes kaklarota
Marijas Antuanetes kaklarota Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Pērļu un dimantu kaklarota, kas bija piederējusi karalienei Marijai Antuanetei pirms viņas sodīšanas ar nāvi Francijas revolūcijas laikā, trešdien tika pārdota izsolē Ženēvā par 36 miljoniem ASV dolāru (32 miljoniem eiro), uzstādot jaunu cenas rekordu pērļu rotaslietām un ievērojami pārsniedzot izsoles sākumcenu – apmēram divus miljonus dolāru.

Izsoļu nama Sotheby's rīkotā izsole notika luksusa viesnīcā Ženēvas ezera krastā, un tajā tika pārdota Marijai Antuanetei piederējušu 10 rotaslietu kolekcija, no kurām dažas divus gadsimtus nebija redzētas sabiedrībā.

Šīs 10 rotaslietas, kuru kopējā sākumcena bija ap trim miljoniem dolāru (trim miljoniem eiro), tika nosolītas par pavisam 43 miljoniem dolāru (38 miljoniem eiro), paziņoja Sotheby's.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

» Pēc 200 gadiem apskatē nonāk Marijas Antuanetes dārglietas

Dimantu broša, kuru bija cerēts pārdot par apmēram 80 000 dolāru (70 000 eiro), tika nosolīta par 1,75 miljoniem dolāru (1,5 miljoniem eiro).

Izsoles nagla tomēr bija dabisko pērļu un dimantu kareklis, kuru par minēto rekordcenu nosolīja anonīms privāts pircējs.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Iepriekšējo cenas rekordu pērļu rotaslietai bija uzstādījusi kaklarota, kas bija piederējusi nelaiķa aktrisei Elizabetei Teilorei un kas 2011.gadā tika pārdota Christie's izsolē par 11,8 miljoniem dolāru.

Marija Antuanete bija nosūtījusi savas rotaslietas uz Briseli, kur tolaik valdīja viņas māsa erchercogiene Marija Kristīne.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Vēlāk tās tika nosūtītas uz Marijas Antuanetes dzimteni Austriju, bet beigās nonāca Itālijas Burbonu-Parmas dinastijas īpašumā.

Fotogalerija: Izsolē pārdod Marijas Antuanetes dārglietas

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu