Facebook pamanot noteikumu pārkāpumus ātrāk nekā paši lietotāji

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Facebook logo.
Facebook logo. Foto: Reuters/ScanPix

Uzņēmums Facebook ceturtdien paziņoja, ka ir panācis progresu naida runas, grafiskās vardarbības un citu šī sociālā tīkla noteikumu pārkāpumu konstatēšanā pat pirms tam, kad lietotāji tos pamanījuši un par tiem ziņojuši.

Facebook pavēstīja, ka periodā no aprīļa līdz septembrim ir divkāršojis proaktīvi konstatētās naida runas daudzumu salīdzinājumā ar iepriekšējiem sešiem mēnešiem.

Panākumi tika minēti Facebook otrajā pusgada ziņojumā par šī sociālā tīkla kopienas standartu ieviešanu. Šie ziņojumi publicēti laikā, kad Facebook mēģina tikt galā ar aizvien jauniem izaicinājumiem – viltus ziņām, iejaukšanos vēlēšanās, naida runu, kūdīšanu uz vardarbību ASV, Mjanmā, Indijā un citur.

Uzņēmums arī paziņoja, ka no aprīļa līdz septembrim ir atspējojis vairāk nekā 1,5 miljardus viltus kontu salīdzinājumā ar 1,3 miljardiem iepriekšējā sešu mēnešu periodā. Lielākā daļa tā konstatēto viltus kontu bija finansiāli motivēti, nevis ar dezinformēšanas mērķi. Facebook ir apmēram 2,3 miljardi lietotāju.

Facebook ziņojums nāca klajā dienu pēc tam, kad laikraksts The New York Times publicēja plašu ziņojumu par to, kā Facebook pēdējos divos gados risinājis krīzes. Laikraksts apgalvoja, ka Facebook stratēģija šajā jomā ir "novilcināt, noliegt un novirzīt".

Facebook ceturtdien arī paziņoja, ka ir pārtraucis attiecības ar Vašingtonas sabiedrisko attiecību firmu Definers, kuru, kā apgalvoja šis laikraksts, Facebook esot nolīdzis oponentu diskreditēšanai.

Facebook vadītājs Marks Zakerbergs telefonsarunā ar reportieriem sacīja, ka esot uzzinājis par sava uzņēmuma attiecībām ar Definers tikai pēc The New York Times raksta izlasīšanas.

Facebook arī publicēja datus par savu cīņu pret bērnu pornogrāfiju, terorisma propagandu, mēstuļošanu un citām problēmām.

Uzņēmums arī plāno līdz nākamajam gadam izveidot neatkarīgu institūciju, kurā būtu iespējams pārsūdzēt lēmumus par noteikumus pārkāpjošu paziņojumu dzēšanu vai atstāšanu. Pašlaik šādas apelācijas Facebook izskata iekšējā kārtā.

Zakerbergs sacīja, ka neatkarīgās institūcijas izveidošana novērsīs "pārāk daudz lēmumu pieņemšanu" uzņēmuma iekšienē.

Facebook nodarbina tūkstošiem cilvēku, kas izskata paziņojumus, fotogrāfijas, videoierakstus un komentārus, meklējot noteikumu pārkāpumus. Pārkāpumi reizēm tiek konstatēti bez cilvēku līdzdalības, izmantojot mākslīgo intelektu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu