Kā Nils Ušakovs ar sievu Ivetu Rīgai egles izraudzījās (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas domes vadība 15. novembrī devās uz Tīreļu mežsaimniecību, lai vietā, kur pirms simts gadiem norisinājās Ziemassvētku kaujas, izraudzītos pilsētas galvenās Ziemassvētku egles, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāvis Mārtiņš Vilemsons.

Pasākuma laikā tika izvēlētas trīs Ziemassvētku egles - viena no tām tiks novietota Doma laukumā, otra - 11.novembra krastmalā (pie Akmens tilta), bet trešā - Rātslaukumā.

Kā norāda Vilemsons, šogad - Latvijas simtgades gadā - Rīgas lielās Ziemassvētku egles tika meklētas vēsturiski ļoti nozīmīgā vietā, kur pirms 102 gadiem norisinājās Ziemassvētku kaujas.

Pasākumā piedalījās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, viņa sieva Iveta Strautiņa-Ušakova, vicemērs Andris Ameriks un SIA "Rīgas meži" pārstāvji. Šāds Ziemassvētku egļu izraudzīšanās pasākums Rīgai piederošajos mežos tradicionāli norisinās katru gadu.

Šajā teritorijā atrodas SIA "Rīgas meži" izveidotās un apsaimniekotās Pirmā pasaules kara Ziemassvētku kauju atceres vietas, kurām ir liela nozīme ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas vēsturē.

Tāpat šeit atrodas Antiņu kapi, "Rīgas mežu" 2016.gadā atjaunotā vēsturiskā medikamentu noliktava, restaurētās latviešu strēlnieku zemnīcas un turpat blakus esošie ierakumu posmu fragmenti.

Kā aģentūrai LETA sacīja "Rīgas meži" pārstāvis Edgars Vaikulis, šogad uzņēmums vēlējies īpašu uzmanību šajā pasākumā veltīt tieši latviešu strēlniekiem, kas ir vieni no brīvās Latvijas valsts pamatlicējiem, tādēļ arī izvēlēta tik simboliska vieta, kurā tiks gūtas jaunas zināšanas par tā laika notikumiem.

Fotogalerija: Ušakovs izvēlas svētku eglītes 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu