58 568 ātruma pārkāpumi divu nedēļu laikā - rekords uzstādīts Itālijas pilsētā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Stacionārais fotoradars. Ilustratīvs attēls.
Stacionārais fotoradars. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka / LETA

Itālijas pilsētā Akuetiko tika uzstādīta pagaidu ātruma kamera, lai konstatētu, kāda ir situācija šajā reģionā ar ātruma pārsniegšanu. Divu nedēļu laikā tika uzrādīti 58 568 pārkāpumi, ziņo ārzemju medijs BBC.

Ideja uzstādīt fotradaru pilsētas mēram Alesandro Alesandri radās pēc tam, kad lielākā daļa no 120 pilsētas iedzīvotājiem sūdzējās par regulāru ātruma limita neievērošanu no autovadītāju puses. 

Viņš nespēja noticēt rezultātiem, kas nonāca uz viņa rakstāmgalda.

Dati uzrādīja, ka ik pēc pāris minūtēm, garām pabrauca mašīna, kas pārsniedz ātrumu, zonā, kur atļautais ātrums ir 50 km/h. Vislielākais ātrums bijis 135 km/h.

"Tas tiešām ir neprāts, ņemot vērā, ka pilsētas iedzīvotāji regulāri pārvietojas pa ielām un šķērso tās," Itālijas medijiem skaidroja mērs.

Kāds itāļu laikraksts ziņo, ka puse no visām mašīnām, kas brauc cauri pilsētai pārsniedz ātrumu.

Ātruma kamera uzstādīta netālu no vietējās gājēju pārejas, un vairākas mašīnas reģistrētas braucam ar ātrumu 100 km/h, kas ir divreiz vārāk kā atļautais ātrums šajā teritorijā, kur daudzi iedzīvotāji ir vecāka gada gājuma, ziņo medijs BBC.

Šīs pilsētas ceļu autobraucēji visbiežāk izmanto, lai izvairītos no dažādiem braukšanas apgrūtinājumiem. 

Pilsētas mērs žurnālistiem teicis: "Izskatās, ka kamera, ko ieviesām tikai pārbaudei, būs jāatstāj ilgstošai kontrolei. Mūsu mērķis nav iekasēt daudz soda naudas, bet rūpēties par pilsētas iedzīvotājiem."

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu