Par iedzīvotāju ziedojumiem veidotajā Likteņdārzā prasa samaksu par autostāvvietu (13)

Foto
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Koknesē vairākus gadus par cilvēku ziedojumiem top Latvijas Likteņdārzs. Taču neizpratni iedzīvotājos radījis fakts, ka šajā vietā autostāvvieta ir par maksu, vēsta TV raidījums Bez Tabu

Koknesietei Rasmai Likteņdārzs asociējas ar tuva cilvēka zaudējumu. Ziemassvētku kaujā dzīvību zaudējis kundzes tēvs. Tāpēc izveidoto vietu uztver kā piemiņas un atceres vietu, kur vēlas klusi aiziet, nolikt svecīti un noskaitīt lūgšanu. Nevis to darīt par maksu, jo automašīna kaut kur ir jānoliek.

Arī Kokneses iedzīvotāja Džeta uzskata, ka atbildīgajiem par Likteņdārzu būtu atkārtoti jāizvērtē jautājums par maksas pieprasīšanu, iebraucot teritorijā.

Blakus 180 000 eiro vērtajam stāvlaukumam novietota izkārtne, uz kuras redzams, ka automašīnas atstāšana teritorijā ir maksas pakalpojums. Vieglā auto novietošana izmaksā divus eiro, bet, piemēram, autobusam ar tūristiem septiņus eiro.

Dienā, kad Bez Tabu viesojas Likteņdārzā, automašīnu nav daudz. Ieradies autobuss ar pirmsskolas vecuma ceļotājiem. Tā šoferis Aigars uzskata, ka cena nav pārlieku dārga: "Ja septiņus eiro izdala uz pasažieru skaitu, nekas daudz jau nesanāk," domās dalās autobusa šoferis.

"Tā ir stāvvieta, kas ir labiekārtota. Ir tikai normāli, ka par to ir jāmaksā," uzskata Rita, kas ieradusies pastaigāties pa Likteņdārzu. 

Pagriežoties uz ceļu, kas ved uz Likteņdārzu, priekšā redzamas ceļazīmes, kas liecina, ka stāvēt un apstāties ceļa malā aizliegts. Tuvākā vieta, kur spēkratu atļauts atstāt bez maksas, atrodas pusotra kilometra attālumā.

Likteņdārza administratīvā direktore Linda Galino skaidro, ka iedzīvotāju sašutums par naudas iekasēšanu neesot jaunums – ir saskārusies ar apmeklētāju jautājumiem par to, kāpēc ir jāmaksā. Taču viņa skaidro, ka parasti cilvēku attieksme mainās, kad apstākļi ir paskaidroti.

Tāpat viņa informē, ka uz Likteņdārzu iespējams atnākt pa dabas taku, kas esot netālu. Tomēr Kokneses iedzīvotāji kategoriski noliedz, ka tas būtu vienkārši izdarāms.

Tuvākajā laikā nav plānots samaksu par autostāvvietu atcelt. 

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu