Trampa meita valdības sarakstei izmantojusi privāto e-pastu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidenta Donalda Trampa meita un vecākā padomniece Ivanka Trampa izmantojusi savu privāto e-pastu valdības sarakstei, šādi pārkāpjot federālos noteikumus par dokumentu apriti, pirmdien pavēstīja laikraksts The Washington Post.

Tas nācis gaismā, Baltā nama amatpersonām pārskatot e-pasta saraksti, reaģējot uz tiesas prāvu par valsts reģistriem, vēsta laikraksts, atsaucoties uz anonīmiem avotiem.

Lūgta komentēt, Trampa sacīja, ka noteikumu detaļas nepārzina, vēsta laikraksts.

Trampa izmantojusi privātu e-pastu, pirms tikusi informēta par šiem noteikumiem, sacīja Trampas advokāta pārstāvis sakariem ar presi, norādot, ka visi viņas e-pasti, kas ir saistīti ar valdības darbu, nodoti jau pirms vairākiem mēnešiem.

Donalds Tramps asi kritizējis savu 2016. gada vēlēšanu sāncensi Hilariju Klintoni, ka viņa, būdama valsts sekretāre, izmantojusi privātu e-pasta serveri valdības korespondencei.

Tikai 11 dienas pirms vēlēšanām Federālā Izmeklēšanas biroja priekšnieks Džeimss Komijs paziņoja, ka no jauna uzsāk izmeklēšanu Klintones e-pastu lietā, un daudzi uzskata, ka šī paziņojuma dēļ Klintone vēlēšanas zaudējusi.

Prezidenta atbalstītāji demonstrācijās joprojām bieži skandē populāro viņa kampaņas saukli "Ieslogiet viņu!", šādi paužot, ka Klintonei būtu jābūt cietumā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu