Kārtības policija: 11. novembra krastmala nav labākā vieta masu pasākumiem (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

11. novembra krastmala no drošības viedokļa nav labākais objekts masu pasākumu rīkošanai, tomēr atbildīgie dienesti tuvākajā laikā analizēs, kā uzlabot drošību masu pasākumu rīkošanai šajā Rīgas centra daļā, aģentūrai LETA atzina Valsts policijas (VP) Kārtības policijas priekšnieks Artis Velšs.

"Krastmala no ģeogrāfiskā viedokļa un drošības viedokļa nav labākais objekts masu pasākumiem, jo vienā pusē ir Daugava, bet otrā pusē Vecrīga, kas ir kā sava veida siena,"

norādīja Velšs, gan atzīstot, ka krastmala jau daudzus gadus ir vēsturiska vieta masu pasākumu rīkošanai, pulcējot dažādu skaitu apmeklētāju.

18.novembra uguņošanu svētdien pēc policija aplēsēm krastmalā bija sanākuši vērot aptuveni 100 000 cilvēku. Policija kopā ar pašvaldību, iekšlietu dienestiem un mediķiem nedēļas vai divu laikā sanākšot kopā un analizēšot nedēļas nogalē notikušo masu pasākumu drošības aspektus.

"Katrs no sava redzesloka varēs izstāstīt, ko var uzlabot drošībai," sacīja Velšs.

Lai arī sociālajos tīklos iedzīvotāji pauduši satraukumu par "pūļa sablīvēšanos", Velšs mierināja, ka pastāv masu pasākumu drošības plāns un algoritmi, kuri tiek analizēti vēl pirms pasākuma rīkošanas.

Policija arī izanalizējusi iedzīvotāju 18. novembrī saņemtos zvanus, secinot, ka 90% ir par nelikumīgi novietotām automašīnām, nevis "spiešanos krastmalā".

Velšs atgādināja jau iepriekš pausto, ka uguņošanas vērošana krastmalā atšķirībā, piemēram, no Dziesmu svētku noslēguma koncerta Mežaparkā nav kontrolēts pasākums, kur ir barjeras, drošības pārbaudes un drošības zonas. Ja nākotnē izvēle tiks likta uz šādiem, stingrākiem drošības pasākumiem, tad apmeklētājiem būs jārēķinās ar krietni savlaicīgu ierašanos notikuma vietā, viņš piebilda.

Tāpat viņš uzsvēra, ka, iespējams, 18.novembra pasākumu norises vieta un laiki varēja būt labāk pārdomāti.

Velšs arī šorīt Latvijas Radio norādīja, ka 18. novembrī policija bija gatava jebkurā brīdī noslēgt krastmalu no Vecrīgas vai Pārdaugavu no centra, taču, izvērtējot visus apstākļus, lēmums par gājēju plūsmas slēgšanu netika pieņemts, jo tam netika saskatīts pamatojums.

Kā ziņots, Latvijas valsts proklamēšanas 100. gadadienas pasākumi no drošības viedokļa aizvadīti mierīgi un Rīgā tika aizturēti trīs cilvēki - viens par alkohola lietošanu publiskā vietā, divi par reklāmas stenda bojāšanu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu