Cilvēku pūļi valsts svētkos nav būtiski ietekmējuši NMPD darbu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) automašīnas; ilustratīvs attēls.
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) automašīnas; ilustratīvs attēls. Foto: Rebeka Žeire / LETA

Lielā cilvēku koncentrācija Latvijas proklamēšanas 100. gadadienas pasākumos Rīgā nav būtiski ietekmējusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbu, aģentūrai LETA apliecināja dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Viņa norādīja, ka ārstniecības iestādēs no svinību norises vietām tika nogādāti pieci cilvēki, un šie gadījumi nebija īpaši sarežģīti. Pa dienu parādes laikā kādam cilvēkam radās veselības sarežģījumi, bet vēlāk vakara pusē no pasākumiem krastmalā ārstniecības iestādēs tika nogādāti vēl četri cilvēki - kādai sieviete saasinājās jau esošas asinsspiediena problēmas, kādam vīrietim alkohola dēļ radās uzvedības traucējumi, vēl kāds cilvēks ejot samežģīja ceļgalu, bet kādā citā gadījumā tika gūts pieres sasitums.

Bukša sacīja, ka no mediķu viedokļa valsts svētki tika aizvadīti mierīgi, kaut arī cilvēku koncentrācija pasākumu norises vietās bija liela. Arī ikdienas brigāžu darbs svētku dēļ netika ietekmēts, jo tika mobilizētas septiņas brigādes no citiem reģioniem un Specializētā medicīnas centra, piebilda NMPD pārstāve.

Viņa sacīja, ka policija ar citiem atbildīgajiem dienestiem vēl analizēs sīkāk svētku norisi un izdarīs secinājumus, kas varētu būt nozīmīgi cietu liela mēroga pasākumu organizēšanā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanai Latvijas simtgades svētku laikā Rīgā NMPD mobilizēja septiņas papildu brigādes.

Bukša pirms svētkiem uzsvēra, ka NMDP rēķinās, ka svētku laikā Rīgā būs cilvēku pieplūdums, un šī iemesla dēļ mobilizētas septiņas brigādes, kas nav no Rīgas.

Tāpat Bukša toreiz uzsvēra, ka NMPD arī izsludinātās ārkārtas situācijas apstākļos ir gatavs svētkos nodrošināt neatliekamo palīdzību, tostarp svētku vietās, kur pulcēsies liels iedzīvotāju skaits.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu