Peinera "Darussafaka" graujošs zaudējums Eirolīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žanis Peiners
Žanis Peiners Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Žanis Peiners svētdien guva sešus punktus viņa pārstāvētās Turcijas komandas Stambulas "Darussafaka Tekfen" graujošā zaudējumā ULEB Eirolīgas mačā.

"Darussafaka Tekfen" ar rezultātu 79:100 (10:25, 27:21, 19:22, 23:32) viesos zaudēja Stambulas "Fenerbahce" vienībai.

Peiners šajā spēlē laukumā pavadīja 20 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā realizēja divus no četriem divpunktu metieniem, abus soda metienus, bet aizmeta garām vienīgo tālmetienu.

Vēl Latvijas basketbolists izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm un vienu atlēkušo bumbu, kā arī divām izprovocētām piezīmēm. Peiners arī pats divreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva trīs kļūdas, bet spēli pabeidza pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais "Darussafaka Tekfen" rindās ar 17 punktiem bija Maikls Ēriks, bet uzvarētājiem 16 punktus guva Melihs Mahmutolu.

Vēl otrdien Eirolīgas mačus aizvadīs Jāņa Timmas un Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Grieķijas vienība Pirejas "Olympiacos, kā arī Anžeja Pasečņika pārstāvētais Spānijas klubs Grankanārijas "Herbalife".

Pašlaik 28 gadus vecais Peiners Stambulas vienības rindas papildināja jūnijā, parakstot līgumu pēc sistēmas 1+1.

Iepriekšējo sezonu Peiners pavadīja Lietuvas klubā Panevēžas "Lietkabelis", kur bija viens no vienības līderiem un izpelnījās interesi no citām komandām Vācijā, VTB Vienotajā līgā un Turcijā.

"Darussafaka" iepriekšējā sezonā triumfēja ULEB Eirokausā, izcīnot tiesības šajā sezonā startēt ULEB Eirolīgā. Savukārt Turcijas čempionātā "Darussafaka" regulārajā turnīrā ieņēma sesto vietu, bet "play-off" apstājās ceturtdaļfinālā, kur atzina Stambulas "Anadolu Efes" pārākumu.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar septiņām uzvarām tikpat spēlēs ir Madrides "Real" un Maskavas CSKA. Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" ar pieciem panākumiem ir piektā, bet Rolanda Šmita Barselonas "Lassa" ar četrām uzvarām ir vienu vietu zemāk. Tikmēr "Olympiakos" guvusi trīs uzvaras, kas tai dod desmito vietu.

Savukārt "Herbalife" ar divām uzvarām ir 12. pozīcijā, bet "Darussafaka Tekfen" tikusi pie viena panākuma astoņos dueļos, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu