Latvija par Stabiņas aizturēšanu Ēģiptē uzzinājusi caur Interpolu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas varasiestādes informāciju par to, ka Ēģiptē aizturēta par kukuļņemšanu aizdomās turētā bijusī Rīgas domes amatpersona Ārija Stabiņa, ieguvušas caur starptautiskās kriminālpoliciju organizācijas Interpols kanāliem.

Ģenerālprokuratūras Starptautiskās sadarbības nodaļas virsprokurore Una Brenča aģentūrai LETA sniedza informāciju, ka nodaļas rīcībā nav ziņu, ka Stabiņa Ēģiptē būtu aizturēta izdošanas nolūkā.

"Ņemot vērā caur Interpola kanāliem saņemto informāciju par Stabiņas nonākšanu Ēģiptes tiesībaizsardzības iestāžu redzeslokā, šogad 16. novembrī kompetentajām iestādēm ir nosūtīts pagaidu apcietinājuma lūgums. Patlaban norisinās izdošanas lūguma sagatavošanas process," norādīja Brenča.

Ar Stabiņas advokāti Līgu Cīruli aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties. Latvijas Televīzijai Cīrule apstiprinājusi, ka 19. novembrī Ēģiptē norisinājās tiesa par Stabiņas izdošanu uz Latviju.

Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska norādīja, ka "saskaņā ar Valsts policijas rīcībā esošajām ziņām Stabiņu Ēģiptē ir aizturējušas Ēģiptes varas iestādes, taču ne saistībā ar izsludināšanu starptautiskajā meklēšanā".

Tas nozīmē, ka Stabiņa pati kaut kādā veidā nonākusi Ēģiptes varas iestāžu uzmanības lokā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2012. gada septembrī paziņoja, ka ir sākts kriminālprocess saistībā ar iespējamu Rīgas domes amatpersonu kukuļošanu. Šajā kriminālprocesā bija veiktas 14 kratīšanas un aizturētas vairākas personas, tostarp toreizējā Dzīvokļu pārvaldes priekšniece Stabiņa un divi pārvaldes darbinieki.

KNAB Stabiņu turēja aizdomās par ilgstošu kukuļņemšanu apmaiņā pret pašvaldības dzīvokļu rindas ietekmēšanu.

Pēc prokuratūras lēmuma par saukšanu pie kriminālatbildības Stabiņa 2013. gadā pazuda. Tiesībsargājošās iestādes gadu pēc aizturēšanas viņu izsludināja starptautiskajā meklēšanā.

Saistībā ar Stabiņas kukuļošanu līdz šim dažāda veida sodi piemēroti vairākām personām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu