Kā nenokļūt uz Pateicības dienas svētku galda: Tramps apžēlo tītarus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Aptuveni 44 miljoni tītaru pagājušā gadā ASV tika celti Pateicības dienas svētku galdā. Šonedēļ Baltajā namā vienam no tītariem tika aiztaupīts šāds liktenis ikgadējā tītaru apžēlošanas pasākumā, vēsta CNN. 

Prezidents Donalds Tramps dedzīgi piedalījās tradicionālajā putnu apžēlošanā Baltā nama Rožu dārzā. 

Apžēlošanā piedalījās divi tītari no Dienviddakotas. Balsojuma rezultātā viens no tiem saņēmis prezidenta apžēlošanu. 

"Šim tītaram ir paveicies! Es nekad neesmu redzējis tik skaistu tītaru," teica Tramps, kamēr tītars sabužināja spalvas skatītāju pūļa priekšā Rožu dārzā. 

Izredzētie tītari tika audzēti atsevišķi no saviem sugas brāļiem, kas drīz tiks celti Pateicības dienas galdā. Tie dzīvojuši atsevišķā mājvietā tālu no citiem putniem un tikuši rūpīgi sagatavoti savai "lielajai dienai", kad tiem būs jāgozējas prezidenta un interesentu priekšā. 

Video: Tramps apžēlo Pateicības dienas tītaru

Nacionālā Tītaru audzētāju federācija arī dokumentējusi visu ceļu no Dakotas uz Vašingtonu, ko tītari mēroja ar koka skaidām pildītā automašīnas aizmugurējā sēdeklī. 

Ieradušies Vašingtonā, tītari atpūtās Villardas viesnīcā netālu no Baltā nama. 

Tītaru "slavas stunda" pienāca pirmdien, kad viņi piedalījās svinīgā preses konferencē, un Tītaru asociācijas mājaslapā tika publiskoti interesanti fakti par abiem tītariem.

Kā izrādās, vienam no tītariem (Peas) garšo popkorns un patīk kantrī mūzikas dziedātājs Breds Peislijs. Savukārt otrs (Carrots) vairāk ir Elvisa mūzikas fans un izvēlas našķoties ar M&Ms.

Otrdienas rītā Baltā nama interneta vietnē ar aptaujas palīdzību tika noteikts uzvarētājs. Tramps norādīja, ka balsojums ticis izlemts "godīgās un atklātās vēlēšanās". Prezidents gan pajokoja, ka zaudējušais tītars apšaubījis vēlēšanu rezultātus un pieprasījis balsu pārskaitīšanu, taču tas neesot mainījis balsojuma rezultātu.  

Lai gan apžēlots tika tikai viens tītars, abi divi putni turpmāko mūžu, kas ir aptuveni desimt gadi, dzīvos Gobblers Rest izstādē, kur par viņiem rūpēsies Mājputnu nodaļas studenti un veterinārārsti. 

Tītara apžēlošanas tradīcija iestiepjas vēsturē līdz pat prezidenta Abrahama Linkolna laikam. Kā vēsta nostāsti, tad Linkolna dēls lūdzis tēvam, lai apžēlo tītaru, kas bijis paredzēts Pateicības dienas vakariņām. 

Tītaru apžēlošana atkal kļuva par Baltā nama ikgadēju tradīciju 1989. gadā, kad to "atdzīvināja" kādreizējais ASV prezidents Džordžs V. Bušs.

Foto: Tramps apžēlo Pateicības dienas tītaru

Foto: Melānijas Trampas stils tītara apžēlošanas ceremonijā

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu