Cipule: Bez iepriekšēja brīdinājuma par NMPD izsaukumu maksa netiks piemērota

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule.
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Zvanot uz 113, nevienam pacientiem nav jābaidās, ka par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādes izsaukumu, kurā cilvēka dzīvība nav apdraudēta, bez iepriekšēja brīdinājuma tiks piemērota maksa, piektdien 13. Latvijas Pacientu organizāciju konferencē sacīja dienesta direktore Liene Cipule.

Viņa uzsvēra, ka nepastāvot nepamatoti izsaukumi, bet gan - maksas pakalpojumi.

Cipule skaidroja, ka par maksas pakalpojumiem tiek saņemta paša pacienta piekrišana, proti, ja dispečers jau sarunas laikā saprot, ka brigādes sūtīšana nav nepieciešama, bet pacients tomēr uzstāj uz nepieciešamību pēc brigādes, un šādā gadījumā pacients tiek brīdināts, ka maksa par izsaukumus var tikt piemērota.

Cipule piebilda, ka visbiežāk šādus pakalpojumus saņem pacienti stiprā alkohola reibumā.

Cipule norādīja, ka visbiežāk gadījumos, kad NMPD brigādes palīdzība nav nepieciešama, dispečers pacientam palīdzēs saprast, kāda veida palīdzība viņam nepieciešama, piemēram, novirzot pacientu pie ģimenes ārsta.

NMPD direktore norādīja, ka patlaban ļoti svarīgi ar pacientiem runāt par sekundārajiem izsaukumiem, jo šādi izsaukumi ļoti būtiski apdraud dienesta spēju sniegt palīdzību neatliekamos gadījumos.

Gadījumā, kad brigāde tiek nosūtīta uz sekundāru izsaukumu, piemēram, pie cilvēka ar hroniskām muguras sāpēm vai nepieciešamību pēc kāda medikamenta ievades, var ciest cilvēks, kura dzīvība ir apdraudēta.

Cipule atgādināja, ka NMPD pamatfunkcija ir palīdzības sniegšana situācijās, kad cilvēka dzīvība ir apdraudēta un medicīniskās palīdzības saņemšana nepieciešama nekavējoties.

NMPD direktore atzina, ka Latvijas veselības aprūpes pakalpojumi ne vienmēr ir viegli pieejami, tomēr arī ārpus ģimenes ārsta darbalaika pieejami gan dežūrārsti, gan steidzamās palīdzības punkti, turklāt pieejams arī ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis, kurā iespējams saņemt konsultāciju.

Vienlaikus Cipule norādīja, ka par spīti tam, ka patlaban izskanējusi informācija par to, ka NMPD izsludināta ārkārtas medicīniskā situācija un dienesta mediķi saņem zemu atalgojumu, dienests strādā un tam sokas labi.

Cipule uzsvēra, ka dienests patlaban strādā, lai nostabilizētu situāciju un dienesta funkcijas neciestu.

Kā ziņots, maksa par nepamatotu NMPD izsaukumu tiks palielināta par 40%. Līdz šim par šādu izsaukumu maksa bija 40,14 eiro, bet turpmāk par šādu pakalpojumu būs jāmaksā 56,56 eiro, kas ir vidēji par 40% vairāk.

Veselības ministrija piebilda, ka izmaiņas attiecas uz nelielu daļu NMPD sniegto pakalpojumu, jo patlaban vidēji dienā tiek izrakstīti 12 rēķini par gadījumiem, kad mediķu brigādes izsauktas situācijās, kurās nav apdraudēta personas veselība vai dzīvība un medicīniskā palīdzība būtu jāsaņem pie ģimenes ārsta.

"Vēršam uzmanību - šādos gadījumos dispečers par samaksu informē zvanītāju jau pa tālruni izsaukuma pieteikšanas laikā. Izņēmums var būt situācijas, kad zvanītājs ir maldinājis dispečercentru un mediķi notikuma vietā konstatē nepatiesas informācijas sniegšanu," atzīmēja ministrijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu