Kaķis - seniors: vairogdziedzera problēmu simptomi un risinājumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Kaķene Džī jau ir cienījamā vecumā - dzīvniekam ir 17 gadu. Kaķenes saimnieks Edijs pamanījis, ka pēdējā laikā Džī sākusi ļoti daudz dzert un arī kastīti apmeklē stipri biežāk nekā parasti.

Veterinārārsts Aigars Briņķis atklāj, ka šie simptomi skaidri norāda uz slimības sākšanos:

"Visbiežākais cēlonis, kāpēc veciem kaķiem pastiprinās dzeršana, ir saistīts vai nu ar cukura diabētu, vai vairogdziedzera problēmām."

Vairogdziedzeris ražo hormonu, kas saistīts ar organisma augšanu un nervu sistēmas normālu funkcionēšanu. Kaķiem senioriem vairogdziedzeris bieži sāk ražot pārāk daudz hormonu - dzīvnieks jūtas slikti, novājē un spalva kļūst nespodra.

Ārsti iesaka kaķa vairogdziedzeri pārbaudīt pēc 10 gadu vecuma sasniegšanas, it īpaši, ja tiek novērotas pārmaiņas dzīvnieka izskatā un paradumos.

Reizēm saimnieki iekritušus vaigus uzskata par redzamu vecuma pazīmi, taču tas var liecināt par problēmām ar vairogdziedzeri.

Tomēr šai problēmai ir risinājums - vai nu jālieto veterinārārsta ieteiktas zāles, vai jāveic operācija.

Video:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu