Reitingu aģentūra DBRS apstiprina Latvijas kredītreitingu līdzšinējā līmenī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Reitingu aģentūra DBRS Ratings apstiprinājusi Latvijas kredītreitingu līdzšinējā līmenī, šādu lēmumu skaidrojot ar stabilu makroekonomikas politiku un zemo valsts parādsaistību līmeni.

DBRS Latvijas ilgtermiņa kredītreitingu ārvalstu un vietējā valūtā saglabājusi "A" līmenī, bet īstermiņa kredītreitings saglabāts "R-1" līmenī, abiem kredītreitingiem atkārtoti apstiprinot stabilu nākotnes perspektīvu.

Aģentūra norāda, ka lēmums saglabāt reitingus pieņemts, jo Latvijā tiek īstenota stabila makroekonomikas politika, tostarp tiek pieņemti saprātīgi lēmumi fiskālajā jomā un valsts parāda līmenis ir zems. Latvijai ir arī institucionālie ieguvumi no dalības Eiropas Savienībā un eirozonā.

Kā apdraudējumu radošus faktorus DBRS min valsts nelielās un atvērtās ekonomikas atvērtību ārējiem triecieniem, zemāku ienākumu un produktivitātes līmeni nekā partneriem eirozonā, kā arī nerezidentu noguldījumu radītos riskus finanšu sektoram.

DBRS vērtējumā, pēc jaunās valdības izveidošanas gaidāma makroekonomikas politikas kontinuitāte.

Reitingu aģentūra prognozē, ka Latvijas ekonomikas izaugsme nākamgad varētu nedaudz samazināties. Investīciju aktivitāte jau ir piedzīvojusi maksimumu, taču arī nākamajā un aiznākamajā gadā ES finansētie projekti nodrošinās investīcijas. Gaidāms, ka privātais patēriņš saglabāsies augstā līmenī, tomēr ārējais pieprasījums samazināsies un tāpēc palēnināsies eksporta pieaugums, norāda DBRS.

Aģentūra pozitīvi vērtē situāciju Latvijas finanšu sektorā, tomēr piebilst, ka kredītu izmaksas ir relatīvi augstas tirgus koncentrācijas un vēsturiski izveidojušos centienu izvairīties no riskiem dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu