Klementjevs: Saskaņa principiāli neatbalstīs valdību, kurā nebūs pārstāvēta (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andrejs Klementjevs.
Andrejs Klementjevs. Foto: Zane Bitere/LETA

Partija Saskaņa principiāli neatbalstīs valdību, kurā nebūs pārstāvēta, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma uzsvēra deputāts Andrejs Klementjevs (S).

Politiķis uzskata, ka partijas patlaban nodarbojas ar kaitniecību Latvijai, jo "stāv uz vietas un neļauj Saskaņai pieslēgties valdības veidošanai".

Vaicāts, vai pastāv iespēja, ka Saskaņa tomēr atbalstītu valdību, Klementjevs uzsvēra, vai nu valdība tiek veidota kopā ar Saskaņu, vai "mēs sēžam dziļā opozīcijā, vērtējam, kas notiek, un atrodam vājos punktus, mēģinot uzlabot efektivitāti".

Deputāts gan pozitīvi vērtēja to, ka visas partijas ir iesaistītas Saeimas komisiju darbā, katrai atvēlot arī pa kādas komisijas vadībai.

Saskaņa mēģināšot uzlabot parlamenta darbu un tā gala rezultātu. Partija ir arī gatava atbalstīt mediķu algu palielināšanu un jautājumus, kas attiecas uz pensiju indeksāciju, atzina Klementjevs.

Valsts prezidents valdības veidošanu nolēmis uzticēt KPV LV politiķim Aldim Gobzemam. Viņš ir otrais nominētais premjera amata kandidāts, kurš mēģina izveidot valdību. Iepriekš prezidents bija uzticējis valdības veidošanu Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderim Jānim Bordānam, kuram tas neizdevās.

Partija KPV LV otrdien uz valdības veidošanas sarunām aicinājusi pārējās piecas tā dēvētās labēji centriskās partijas, un apspriede provizoriski varētu notikt pēcpusdienā.

Saskaņa nav starp aicinātajām partijām.

Kopumā parlamentā darbojas septiņas frakcijas. Vislielākā frakcija - 23 deputāti - ir Saskaņai, JKP un KPV LV pārstāv pa 16 deputātiem, Attīstībai/Par! un nacionālo apvienību Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK - pa 13, ZZS - 11, bet Jauno Vienotību - astoņi.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu