Radeviča atkāpjas no LVS prezidentes amata (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ineta Radeviča atkāpusies no Latvijas Vieglatlētikas prezidentes (LVS) amata, ziņo LVS.

Pašlaik 37 gadus vecā Radeviča LVS prezidentes pienākumus pildīja kopš 2017. gada marta.

LVS valde ir apstiprinājusi Inetas Radevičas 2018. gada 27. novembra iesniegumu ar lūgumu atbrīvot no valdes priekšsēdētajas jeb prezidentes amata pienākumu pildīšanas. Turpmāk valdes priekšsēdētāja funkcijas pildīs LVS viceprezidenti Andris Smočs un Jānis Upenieks, kuriem ir tiesības pārstāvēt biedrību atsevišķi.

Kā vēstīts, karjeru beigušajai tāllēcējai Radevičai pēc atkārtotām pārbaudēm konstatētas pozitīvas dopinga analīzes 2012. gada Londonas olimpisko spēļu laikā.

Kā ziņoja Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU), Radevičas analīzēs atrastas anaboliskā steroīda oksandrolona pēdas.

» Radevičai konstatētas pozitīvas dopinga analīzes

Radevičai piespriesta pagaidu diskvalifikācija. Radevičai noteikta sportistes darbības pagaidu pārtraukšana, liedzot piedalīties sacensībās, līdz Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) tālākai lietas izskatīšanai.

"Visa mana darbība LVS prezidentes amatā vienmēr ir bijusi vērsta tikai uz vienu mērķi - palīdzēt stiprināt, attīstīt un popularizēt Latvijas vieglatlētiku, atvieglot dzīvi sportistiem un treneriem. Viņi, neskatoties uz milzu grūtībām, pašaizliedzīgi turpina strādāt - audzina veselīgu paaudzi ar stipru raksturu un nes Latvijas vieglatlētikas vārdu pasaulē," LVS citē Radevičas teikto.

Fotogalerija: Sportiste Ineta Radeviča

"Gandrīz divu gadu laikā, strādājot LVS, man kopā ar savienības valdi un kolēģiem ir izdevies paveikt būtiskus darbus, piesaistīt jaunus atbalstītājus, ieviest bērnu un jauniešu programmas, ko ir svarīgi turpināt. Ņemot vērā izveidojušos situāciju, lai realizētu iesāktos projektus un nepakļautu LVS nekādiem riskiem, es esmu pieņēmusi lēmumu atkāpties no LVS prezidentes amata," teikts Radevičas paziņojumā.

Radeviča uzsver, ka vieglatlētikai veltījusi visu savu mūžu un viņai rūp sporta veida nākotne, kā arī LVS darba veiksmīga attīstība sadarbībā ar Eiropas un pasaules vieglatlētikas organizācijām.

"Es atbalstu Fair Play principus un esmu pārliecināta, ka LVS ir jābūt tai institūcijai, kas demonstrē visaugstākos ētikas standartus un vislielāko neiecietību pret aizliegtu vielu lietošanu sportā. Ņemot to vērā, mans pienākums šajā situācijā ir pašai vadīties no šiem ētikas standartiem un atkāpties no savienības prezidentes amata. Neskatoties uz to, ka apzināti neesmu lietojusi aizliegtas vielas, man ir jāuzņemas atbildība par notikušo un attiecīgi jārīkojas," raksta Radeviča.

» Radeviča: Situācija man ir ārkārtīgi nepatīkama

"Mans lēmums nav viegls, bet izsvērts un pārdomāts. Es turpināšu būt aktīvs Latvijas sporta sabiedrības loceklis un ceru, ka nākotnē spēšu būt noderīga sportam un palīdzēt Latvijas vieglatlētikai. Paldies ikvienam par kopīgo darbu. Paldies visiem, kuri mani atbalstīja un atbalsta," raksta nu jau bijusī LVS prezidente.

Sportistes karjeru Radeviča noslēdza pēc 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm, kur viņa palika ceturtā, no bronzas godalgas arī atpaliekot tikai par centimetru, toreiz sasniedzot rezultātu 6,88 metri.

Radevičai pieder Latvijas rekords tāllēkšanā, jo 2010. gadā Barselonā viņa aizlēca 6,92 metrus tālu, tad arī izcīnot Eiropas čempiones titulu.

» Kā dzīvo gaidībās esošā Radeviča, kurai konstatētas pozitīvas dopinga analīzes

Pērnā gada sākumā Radeviča pēc konkurentes diskvalifikācijas par aizliegto vielu lietošanu kļuva par 2011. gada pasaules vicečempioni, lai gan sākotnēji viņa bija izcīnījusi bronzu. Viņas tobrīd izcīnītā medaļa kļuva par Latvijai pirmo godalgu neatkarīgas valsts vēsturē pasaules čempionātos.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu