Tuvākajās dienās Latvijā sezonu atklās vairāki ziemas atpūtas kompleksi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Slēpotāji un snovbordisti "Riekstukalna" trasē Baldonē.
Slēpotāji un snovbordisti "Riekstukalna" trasē Baldonē. Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijā tuvākajās dienās sezonu atklās vairāki ziemas atpūtas kompleksi, savukārt daži vēl gaidīs noturīgāku salu, pastāstīja slēpošanas kalnu pārstāvji.

Tostarp Siguldas pašvaldības pārstāvji informēja, ka sestdien, 1. decembrī, tiks atvērta viena no "Siguldas pilsētas trases" kalnu slēpošanas nogāzēm, kā arī darbu sāks daļa "Reiņa trases". Taču no otrdienas "Fischer" slēpošanas centrā atvērta distanču slēpošanas trase 1,25 kilometru garumā.

Iestājoties atbilstošiem laikapstākļiem, šajās dienās gan "Fischer" slēpošanas centrā, gan "Siguldas pilsētas trasē" turpinās sniega ražošana. Distanču slēpošanas trasē kvalitatīva sniega ražošanu iespējams nodrošināt, kad gaisa temperatūra pazeminās zem mīnus 4 grādiem, savukārt "Siguldas pilsētas trasē" dzesēšanas iekārta, kas tika uzstādīta pagājušajā sezonā, ļauj sniega ražošanu nodrošināt arī pie mīnus 2,5 grādiem.

«Kalnu un distanču slēpošana – tautas sports Latvijā

Pašvaldībā informēja, ka šogad "Siguldas pilsētas trasē" plānots atvērt iesācēju trasi, kur sadarbībā ar instruktoriem būs iespēja apgūt pirmās iemaņas kalnu slēpošanā un snovbordā.

Cēsu atpūtas kompleksa "Žagarkalns" pārstāvji aģentūrai LETA sacīja, ka slēpošanas sezonu plānots atklāt trešdien, 28. novembrī, plkst.17.

Atpūtas kompleksā minēja, ka salīdzinoši agrīnā kalnu slēpošanas sezonas atklāšana iespējama, jo trase noklāta ar sniegu, kas no pagājušā gada tika uzglabāts zem īpaša seguma. Saglabātais sniegs tagad izlīdzināts 20 metrus platā joslā vienas nogāzes garumā un ir paspējis sasalt.

Ziemas atpūtas komplekss "Ozolkalns" sociālā tīklā Facebook informēja, ka pirmo slēpošanas trasi atvērs svētdien, 2. decembrī.

Talsu novada "Kamparkalna" pārstāvji aģentūrai LETA pastāstīja, ka patlaban vēl nav tik noturīgs sals, lai sāktu pūst sniegu uz trases, taču cer, ka tuvāko dienu laikā tas mainīsies. Līdzīgu viedokli pauda Engures novada atpūtas kompleksa "Milzkalns" un Baldones novada "Riekstukalns" pārstāvji.

Savukārt Beverīnas novada atpūtas bāzes "Baiļi" pārstāvji atzīmēja, ka laika apstākļi vēl ir par siltu un tik agri slēpošanas sezonu neatklās.

Foto: Uzvaras parkā tiek gatavota distanču slēpošanas trase

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu