"Viņiem ir sava rācija - sazinās un uzbrūk!" Taksists atklāj biznesa netīrās aizkulises (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgā, Ķengaraga apkaimē, pagājušā nedēļā tika nodedzināts taksometrs - tā šoferis ir pārliecināts, ka automašīnu aizsvilinājuši konkurenti. Taksists TV3 raidījumam Bez Tabu atklāj taksometru biznesa netīrās aizkulises.

Taksometra šoferis Igors, kura spēkrats tika nodedzināts, ir pārliecināts, ka automašīnai uguni pielaiduši konkurenti.

Igors ilgstoši strādājis pie lidostas Rīga, taksistu zelta āderes. Vīrietis stāsta, ka tur pārvadātāju konkurence par klientiem ir ļoti nežēlīga.

"Rindā pēc pasažieriem ir konflikti. Iet garām, apsaukā. Tur pat kautiņš bija. Neļauj braukt tuvāk lidostai, apbrauc, bloķē, sēžas uz pārsega," raidījumam atklāj Igors.

Ja agrāk lidostas Rīga teritorijā saimniekoja vien dažas taksometru firmas, jau labu laiku šī kārtība atzīta par konkurenci kropļojošu, tāpēc nu ļauts uzņemt pasažierus ikvienam. Uz pasažieru uzņemšanu taksometri, savstarpēji vienojoties, tur sastājušies divās rindās. Vienā rindā ir lielo taksometru kompāniju automašīnas, otrā - visi pārējie. Šajā otrajā rindā rindā, gaidot klientus, strādā arī Igors. 

Igors atklāj, ka rindā gaidošās vairākas firmas izveidojušas savdabīgu, neoficiālu koalīciju, kuras šoferi uzskatot, ka ir tiesīgi darīt ko grib, "nosmelt krējumu", traucējot darbu tiem, kuri neietilpst šajā koalīcijā, piemēram, Igoram un citu firmu taksistiem.

"Viņiem ir sava rācija. Viņi savā starpā sazinās, uzbrūk. Kad kāds cits brauc rindā, uzreiz bloķē, apbrauc, neļauj kustēties."

"Koalīcijā ir trīs, četras firmas. Man jau piedāvāja strādāt citā firmā. Teica, lai pametu šo firmu, būšot automašīna. Tad es būtu tajā koalīcijā. Tad es arī aiztiktu citus, savus draugus. Es to negribēju. Turējos līdz pēdējam, kamēr nodedzināja taksi."

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu