Nenokavē: No rītdienas par braukšanu ar sezonai neatbilstošām riepām tiks piemērots sods (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Automašīna, kurai tika veikts riepu protektora dziļuma mērījums.
Automašīna, kurai tika veikts riepu protektora dziļuma mērījums. Foto: Lita Krone/LETA

Jau gandrīz nedēļu zemi klāj sniegs, bet no sestdienas, 1. decembra, stājas spēkā noteikums, ka automašīnām jābūt obligāti aprīkotām ar ziemas riepām, vēsta raidījums 900 sekundes

Valsts policija jau brīdinājusi, ka autovadītājus, kuri to nebūs ievērojuši, nebrīdinās, kā citus gadus, bet uzreiz sodīs.

Sods, ja autovadītājs brauc ar sezonai neatbilstošām riepām, ir 30 eiro. Otra lieta, ko pārbauda ceļu policisti, ir riepu protektora dziļums. Tam jābūt četriem milimetriem. Ja tā nav – tiek piemērots sods līdz 55 eiro.

Kā intervijā LNT raidījumam 900 sekundes pauda Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, – sākoties ziemai, pieaug ceļu satiksmes negadījumu skaits.

"Ir atsevišķi satiksmes dalībnieki, kuri grēko. Tas, protams, pāraug ne visai glaimojošā statistikā – īpaši pirmajos mēnešos vai pirmajās dienās, kad uzkrīt sniegs. Tad ceļu satiksmes negadījumu skaits. Piemēram, pāris dienas atpakaļ, kad mūs pārsteidza sniegs, bija reģistrēti 133 ceļu satiksmes negadījumi. Pagājušajā diennaktī 75 – tas liecina par to, ka vadītāji paliek uzmanīgi, un tie, kas nepaspēja, ir uzlikuši ziemas riepas," bilst Krapsis.

Vienlaikus Krapsis informē, iespējams, policija rīkos dažādas aktivitātes, piemēram, izglītojošus reidus.

»Likumsargi brīdina, ka "audzināšanas" vietā par ziemas riepu neesamību sodīs

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu