Kampaņas "MeToo" iniciatore: kustība pārmainījusies līdz "nepazīšanai"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kampaņas "MeToo" iniciatore Tarana Burka.
Kampaņas "MeToo" iniciatore Tarana Burka. Foto: AP/Scanpix

Kampaņas MeToo iniciatore Tarana Burka paziņojusi, ka kustība pret seksuālo vardarbību, ko viņa uzsāka vairāk kā pirms desmit gadiem, pārmainījusies viņai līdz "nepazīšanai" - vēsta raidorganizācija BBC.

Tarana Burka uzstājusies pasākumā TEDWomen Palmspringsā, ASV, kur teikusi, ka mediji kustību padarījuši par raganu medībām.

"Kustība, kas domāta tiem, kuri cietuši no seksuālās vardarbības, pēkšņi tiek apspriesta kā atriebības plāns pret vīriešiem," teica Tarana. "Cietušie tiek uzklausīti un tad padarīti par sliktajiem."

"Šo kustību uzskata par pavērsienu vēsturē, bet daždien es pamostos ar domu, ka viss liecina par pretējo."

2006. gadā Tarana uzrakstīja divus slavenos vārdus - MeToo - uz papīra lapas kā daļu no plāna, lai cīnītos pret seksuālo vardarbību viņas apkārtnē.

Pagājušogad frāze kļuva par visā pasaulē izmantotu mirkļabirku pēc tam, kad par seksuāliem noziegumiem tika apsūdzēts Holivudas producents Hārvijs Vainstīns.

Kampaņas iniciatore uzskata, ka tagad kustība novērsusies no tiem, kuriem tai bija paredzēts palīdzēt.

"Kustība ir par to vienu no četrām meitenēm un to vienu no sešiem zēniem, kuri katru gadu cieš no seksuālās vardarbības un kuri no tā cieš arī kā pieaugušie," teica Tarana.

Savu runu TEDWomen konferencē Tarana noslēdza ar lūgumu nespiest cietušos atkal izdzīvot pārciesto, liekot viņiem par to runāt.

"Mums jāiemāca sev un saviem bērniem saprast, ka vara un priviliģēts statuss nenozīmē allaž ņemt un iznīcināt - tas var arī nozīmēt kalpot un radīt," piebilda Tarana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu