94 gadu vecumā mūžībā aizgājis Džordžs Bušs seniors

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džordžs Bušs seniors Jēlas universitātes beisbola formā īsi pēc Otrā pasaules kara.
Džordžs Bušs seniors Jēlas universitātes beisbola formā īsi pēc Otrā pasaules kara. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Bijušais ASV prezidents Džordžs Bušs seniors 94 gadu vecumā aizgājis mūžībā, paziņojis viņa dēls Džordžs Bušs jaunākais - vēsta raidorganizācija BBC.

Džordžs Bušs aizgāja mūžībā piektdienas vakarā, vēsta ģimenes pārstāvis.

Viņš bija 41. ASV prezidents laika posmā no 1989. līdz 1993. gadam pēc tam, kad divus termiņus bija viceprezidents Ronaldam Reiganam.

Aprīlī viņš tika nogādāts slimnīcas intensīvās aprūpes nodaļā ar asins infekciju; tas notika nedēļu pēc viņa sievas Barbaras nāves, kurai bija 73 gadi.

"Džebs, Nīls, Mārvins, Doro un es ar skumjām paziņojam, ka pēc 94 lieliskiem dzīves gadiem, mūsu mīļais tētis devies viņsaulē," paziņojumā teica Džordžs Bušs jaunākais, kurš pats bijis 43. ASV prezidents.

"Viņš bija ārkārtīgi cienījams cilvēks un labākais tēvs, kādu vien dēls vai meita var vēlēties."

Lai gan Džordžs Bušs seniors savulaik sasniedza 90% atbalsta reitingu, viņu vainoja nevērībā pret iekšlietu jautājumiem un 1992. gada vēlēšanās viņu nomainīja Bils Klintons.

Politikai viņš pievienojās 1964. gadā pēc tam, kad Teksasā sāka darboties naftas industrijā un 40 gadu vecumā kļuva par miljonāru.

Otrajā pasaules karā viņš bija lidotājs kaujās pret japāņiem un 1944. gadā uzlidojuma laikā tika notriekts.

Viņam ir pieci bērni, 17 mazbērni un astoņi mazmazbērni.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu