Novembra pēdējā dienā slimnīcā ar ķermeņa atdzišanu nogādāti astoņi cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi slimnīcā nogādājuši astoņus cilvēkus ar hipotermiju jeb ķermeņa atdzišanu, aģentūrai LETA pavēstīja NMPD pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Vidzemē mediķi palīdzējuši kādai 72 gadus vecai sievietei, kura pēkšņa veselības stāvokļa pasliktināšanās rezultātā nokrita uz grīdas un nespēja piecelties. Sieviete nogādāta slimnīcā ar pamatsaslimšanu, kā arī ar ķermeņa atdzišanu.

Savukārt Kurzemē kāds 45 gadus vecs vīrietis tika atrasts guļam ceļa malā alkohola reibumā. Vīrietis nogādāts slimnīcā ar abu pēdu apsaldējumiem un hipotermiju.

NMPD pārstāve norādīja, ka šie abi gadījumi ieskicē visbiežākos ķermeņa atdzišanas iemeslus - pārmērīga alkohola lietošana, kā arī vecums un pēkšņa veselības stāvokļa pasliktināšanās.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi steidzās uz 856 izsaukumiem, no kuriem 163 bija saistīti ar traumām un negadījumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu