"Apu ieradies." Argentīnas TV kanāls izņirgājas par Indijas premjerministru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Patrick Gillespie/Twitter

Argentīnas TV kanāls izraisījis skandālu pēc tam, kad Indijas premjerministra Narēndra Modi ierašanos uz G20 samitu Buenosairesā pieteica ar "Simpsonu" varoņa Apu attēlu - vēsta raidorganizācija BBC.  

TV kanāls "Cronica" paziņojumu ar tekstu "Apu ieradies" izmantoja brīdī, kad Indijas premjerministra lidmašīnā nosēdās Argentīnas galvaspilsētā.

Apu ir slavens animācijas seriāla "Simpsoni" varonis ar indiešu izcelsmi un to, izmantojot izteiktu indiešu akcentu, ierunā baltādains aktieris Henks Azarija 

Indiešu izcelsmes amerikāņu komiķis Herijs Kondabolu 2017. gadā laida klajā dokumentālo filmu par slaveno "Simposonu" varoni, apgalvojot, ka Apu balstīts uz rasistiskiem stereotipiem. 

Ieraudzījis TV kanāla "Cronica" Indijas premjerministra pieteikumu, Kondabolu bijis šokēts. "Tas taču nav nopietni, ne?" tvītoja komiķis.

Citi norādīja, ka šāda attieksme pret ārvalstu līderi ir nepieņemama. "Tas nav pieņemami. Viņš ir mūsu premjerministrs un viņu jāciena tāpat kā visi pārējie," raksta viens "Twitter" lietotājs.

Šis nav pirmais incidents Argentīnā notiekošā G20 samita laikā. Kad Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien nolaidās lidostā, viņu sagaidīja tukšs skrejceļš, jo argentīniešu delegācija kavējās ierasties viņu sagaidīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu