Latvietei par pusaudža iepļaukāšanu Īrijā piemēro 250 eiro sodu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova / LETA

Īrijas tiesas priekšā nācies stāties sievietei, kura iepļaukāja pusaudzi par to, ka viņš ar bumbu trāpīja pa viņas mājas durvīm, vēsta interneta vietne baltic-ireland.ie.

Incidents noticis pagājušajā gadā Listouelas pilsētā Kerī grāfistē īrijā. Pļauka bijusi pietiekami spēcīga un pēc tās zēna auss kļuvusi sarkana.

Pagājušajā nedēļā Listouela apgabala tiesā Dace Reboka, tika atzīta par vainīgu uzbrukumā pusaudzim 2017. gada 15. oktobrī.

Tiesa uzklausīja, ka minētajā dienā pusaudzis netīšām trāpījis ar bumbu pa apsūdzētās sievietes mājas durvīm. Viņa iznākusi no nama ļoti dusmīga un iesitusi zēnam pļauku.

Rebokas advokāte norādīja, ka viņas klientei nav iepriekšēju sodāmību un apsūdzētā atzīst, ka nevajadzēja sist pusaudzim. Aizstāve savu klienti raksturoja kā laipnu sievieti ar labām manierēm, kurai ir labas attiecības ar kaimiņiem un kura nekad nav nokļuvusi policijas uzmanības lokā un, visticamāk, nenokļūs tur arī nākotnē.

Advokāte skaidroja, ka Reboka ir mājsaimniece, kura rūpējas par savu ģimeni, bet cer, ka nākotnē, bērniem paaugoties, varēs atrast darbu viesmīlības nozarē, kur strādā viņas vīrs.

Advokāte norādīja, ka uzbrukums nav nopietns, taču tiesnesis paziņoja, ka nevar šim apgalvojumam piekrist un piebilda, ka apsūdzētā nedrīkstēja sist kāda cita bērnam. Aizstāve, sakot, ka sodāmība varētu nākotnē ietekmēt sievietes darba iespējas, lūdza tiesu nenotiesāt apsūdzēto, bet piemērot probācijas aktu.

Tomēr tiesnesis norādīja, ka apsūdzētā nebija atvainojusies cietušajam pusaudzim un nebija arī piedāvājusi jebkādu kompensāciju, kas varētu atrisināt situāciju un tā nenonāktu tiesā. Tiesnesis paziņoja, ka šajos apstākļos nevar atstāt apsūdzēto bez soda un piesprieda viņai soda naudu 250 eiro apmērā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu