Sanktpēterburgā protestē pret Krievijas agresiju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sanktpēterburgā svētdien, 2. decembrī, notikuši pretkara piketi, aktīvistiem paužot nosodījumu Krievijas agresijai pret Ukrainu un pieprasot atbrīvot sadursmēs Kerčas šaurumā aizturētos Ukrainas jūrniekus.

Pilsētas centrā Ņevas prospektā individuālos piketus, rokās turot plakātus, rīkoja aptuveni 50 cilvēki.

Ukrainas jūrnieku sagrābšana ir kārtējais Krievijas mēģinājums palielināt Ukrainā okupācijas zonu, sacīja piketu rīkotāja Sanktpēterburgas organizācijas Solidaritāte aktīviste Olga Smirnova.

Piketu dalībnieki pieprasīja atbrīvot sagūstītos Ukrainas jūrniekus un ļaut viņiem atgriezties dzimtenē, atdot Ukrainai sagrābtos īpašumus, pārtraukt Ukrainas jūras blokādi Azovas jūrā, kā arī sodīt par Ukrainas kuģu sagrābšanu atbildīgos.

Protesta akcijas dalībnieki uzskata, ka sagūstītie Ukrainas jūrnieki jāatzīst par karagūstekņiem. Krievijā viņi tiek tiesāti kā civilisti, kas izdarījuši kriminālpārkāpumu.

Aktīvisti pauda sašutumu par Krievijas karavīru darbībām, kas atklājuši uguni uz ārvalstu kuģiem, kuri Krievijai nekādus draudus nav radījuši.

Akcijā piedalījās kustības Solidaritāte, partijas Jabloko, citu partiju un kustību aktīvisti.

Protesta akcija ilgusi trīs stundas.

Spriedze Krievijas un Ukrainas attiecībās pieaugusi kopš 25. novembra, kad Krievijas bruņotie spēki Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietinājusi uz diviem mēnešiem un nogādājusi Maskavā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu