Dzintars: lemšana par jaunās valdības apstiprināšanu jau piektdien ir maz ticama

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" -"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK pārstāvis - apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars.
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" -"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK pārstāvis - apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ir ļoti maza ticamība, ka jau piektdien varētu notikt Saeimas ārkārtas sēde jaunās valdības apstiprināšanai, uzskata nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Dzintars šodien pēc politiskā spēka tikšanās ar premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu (KPV LV) atkārtoti pauda, ka valdībai jābūt stabilai un rīcībspējīgai. Ja koalīciju veidotu tās piecas partijas, kas pašlaik piedalās sarunās, tad var turpināt diskusiju gan par deklarāciju, gan atbildības sfēru sadali, uzskata VL-TB/LNNK politiķi. Šajā situācijā ir labas iespējas nonākt pie pozitīva risinājuma, piebilda Dzintars.

Tas būšot ļoti nopietns tests Gobzemam - nodrošināt stabilu rīcībspējīgu valdību, akcentēja Dzintars.

Vērtējot Gobzema piedāvājumu par atbildības sfēru sadalījumu, Dzintars sacīja, ka tas nav tāds, par kuru nebūtu iespējamas turpmākas diskusijas. Tomēr viens pret vienu šāda piedāvājuma akceptēšanu VL-TB/LNNK diez vai saskatītu kā iespējamu. Tomēr lēmumi šajā jautājumā jāpieņem tad, kad būs skaidrs valdības sastāvs, viņš piebilda.

Kā ziņots, Gobzems intervijā portālam "Delfi" pauda, ka redz iespēju jau piektdien lūgt sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai parlaments lemtu par viņa vadītās valdības apstiprināšanu.

Gobzems šodien arī apliecināja žurnālistiem, ka visus nepieciešamos dokumentus noteiktajā termiņā iecerēts sagatavot. Viņš otrdien pauda, ka viņa piedāvātais valdības sastāvs jebkurā gadījumā tiks virzīts balsojumam Saeimā.

"Es lūgšu manu valdību jebkurā gadījumā likt uz balsojumu parlamentā," sacīja politiķis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu