Pirmizrāde filmai "Izgaismot Latviju"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Trešdien, 5. decembrī, pirmizrādi piedzīvoja dokumentālā filma "Izgaismot Latviju", līdz ar kuru tika atklāta arī fotoizstāde, vēsta Imanta Ziedoņa muzejs.

Filma ir režisora Jāņa Rēdliha vadībā veidots atskats uz trīs gadus ilgajiem ekspedīciju gājieniem apkārt Latvijai, kas, piedaloties tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju, norisinājās 43 pašvaldību teritorijās Latvijas pierobežā, un kulminēja ar 21. jūnijā notikušo valsts simtgades akciju "Izgaismo Latviju". 

Akcijas laikā katrs valsts simtgadei par godu bija aicināts noiet vienu kilometru paša izvēlētā vietā Latvijas pierobežā. Ekspedīciju gājiena rezultātā tapis 1836 ceļš - maršruts, kas ved apkārt mūsu valstij un ļauj iepazīt Latvijas pierobežu.

Fotogalerija: Pirmizrāde filmai "Izgaismot Latviju"

Fonda "1836" un Imanta Ziedoņa muzeja organizētie gājieni iemūžināti arī fotogrāfijās, no kurām ar kuratores Velgas Vītolas palīdzību tapusi tematiska izstāde, kura kopā ar filmu no nākamā gada sāks savu ceļu apkārt Latvijai un turpmāko divu gadu laikā tiks izrādīta Latvijas pierobežas novados.

Filma kopā ar izstādi apceļos Latvijas pierobežu pašvaldības sākot ar 2019. gada janvāri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu