Tiesa liek Valensam atvainoties par Kačiņska apsūdzēšanu Smoļenskas aviokatastrofā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lehs Valenss.
Lehs Valenss. Foto: Imago/Newspix/Scanpix

Gdaņskas pilsētas tiesa ceturtdien uzdevusi eksprezidentam Leham Valensam atvainoties par apgalvojumiem, ka Polijas valdošās partijas Likums un taisnīgums priekšsēdētājs ekspremjers Jaroslavs Kačiņskis vainojams 2010. gada Smoļenskas aviokatastrofā.

Dzīvību aviokatastrofā zaudēja ekspremjera brālis prezidents Lehs Kačiņskis un vēl 95 cilvēki, arī vairāki Polijas politiskie un militārie vadītāji.

Sociālo mediju ierakstā 2016. gadā Valensa apgalvoja, ka Jaroslavs Kačiņskis, "bravūras iespaidots", telefoniski mudinājis veikt lidmašīnas nosēšanos biezas miglas apstākļos.

Kačiņskis iesūdzēja Valensu tiesā, pieprasot viņu atzīt, ka apgalvojumi bijuši nepatiesi, kā arī samaksāt 30 000 zlotu (7000 eiro) labdarībai.

Polijas labējā spārna politiķi uzskata, ka aviokatastrofa nebija negadījums, neraugoties uz to, ka Polijas un Krievijas izmeklētāji atzinuši, ka tā notika pilota kļūdas, slikto laikapstākļu un sliktās gaisa satiksmes kontroles rezultātā.

Polijā 2015. gada beigās pie varas nākot konservatīvajai valdībai, aviokatastrofas izmeklēšana tika atsākta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu