Rumbulā tuvākajos gados plāno izbūvēt sporta kompleksu ar slēgtu slēpošanas trasi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sieviete slēpo Uzvaras parka slēpošanas trasē.
Sieviete slēpo Uzvaras parka slēpošanas trasē. Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja pirmdien atbalstīja ieceri publiskajai apspriedei nodot lokālplānojumu, kas paredz Rīgā, Maskavas ielā, uzbūvēt jaunu sporta kompleksu ar slēgtu slēpošanas trasi.

Šajā vietā plānots izveidot tirdzniecības centru ar tajā ietvertu sporta kompleksu un labiekārtotu publisko ārtelpu. Plānojums attiecas uz 2,5 hektārus plašu teritoriju Rumbulas apkaimē, kas izvietota pilsētas dienvidaustrumu daļā starp Daugavu un dzelzceļa līniju Rīga-Daugavpils jeb iepretim tirdzniecības centram "Zoom".

Lokālplānojuma ierosinātājs ir zemesgabala īpašnieks SIA "Marno J", bet izstrādātājs - SIA "prX". Maksimālais plānotais apbūves augstums šajā teritorijā ir seši stāvi, taču slēpošanas trase drīkstēs būt pat 45 metrus augsta.

Attīstot būvniecību, paredzēts izbūvēt arī divas jaunas ielas - Mazjumpravas un Šķērstes ielas. Tāpat plānots izbūvēt 350 automašīnām pielāgotu autostāvvietu.

Plānots, ka publiskā apspriede un atbildīgo institūciju atzinumu saņemšana ilgs četras nedēļas.

"Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka "Marno J" dibināts 2001.gadā un nodarbojas ar sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšanu. 95,7% uzņēmuma pieder privātpersonai Jeļenai Sagateljanai, bet 4,3% - Armēnijā reģistrētam uzņēmumam "LLC Marnoe Elite Real Estate".

Pērn uzņēmuma apgrozījums bijis 7,40 miljoni eiro, bet peļņa - 3,44 miljoni eiro.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu