Vecvagars pārņēmis Kazahstānas vicečempiones "Barsi" grožus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Arnis Vecvagars
Arnis Vecvagars Foto: EPA/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars pārņēmis Kazahstānas vicečempiones Atirau "Barsi" grožus.

Kā informē Vecvagaru pārstāvošā aģentūra "Prime Athlete", līgums ar 44 gadus veco Vecvagaru noslēgts līdz šīs sezonas beigām. Šo informāciju pirmdien apstiprināja arī Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Vecvagars būs kluba galvenās komandas galvenais treneris, kā arī atbildēs par "Barsi" basketbola struktūru.

"Darbs Latvijas valstsvienībā ir un būs mana prioritāte, bet ikdienas prakse klubā palīdzēs uzturēt "sportisko formu", kas trenerim tikpat svarīga, cik spēlētājiem. Klubs ir informēts par maniem pienākumiem Latvijā un neliks šķēršļus to pildīšanai," LBS savā mājaslapā citē Vecvagara teikto.

Par Latvijas izlases galveno treneri Vecvagars tika apstiprināts pagājušā gada rudenī, turklāt šobrīd viņš to vada arī 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijā, kur vienībai vēl ir reālas izredzes kvalificēties finālturnīram. Februārī tai atlasē vēl atlikušas noslēdzošās spēles pret Spāniju un Melnkalni.

"Iespēja savienot pienākumus valstsvienībā ar darbu kādā klubā paredzēta mūsu līgumā ar galveno treneri. Tāda prakse bijusi veiksmīga iepriekš un nešaubos, ka treneris Vecvagars izdarīs visu nepieciešamo, lai valstsvienība labi sagatavotos izšķirošajām Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm," tikmēr izteicās LBS prezidents Valdis Voins.

Klubu basketbolā Vecvagars strādājis vien ar Latvijas komandu "Jūrmala"/"Fēnikss", kā arī trenējis valsts jauniešu izlases.

Kazahstānas čempionātā "Barsi" ar piecām uzvarām astoņās spēlēs ieņem ceturto vietu, kamēr līderpozīcijā ar 12 panākumiem 12 mačos ir šīs valsts flagmanis "Astana".

Ikdienā "Barsi" komanda spēlē arī Balkānu līgā, kur vienība trīs mačos pie uzvarām tā arī nav tikusi.

"Barsi" divas reizes spējusi kļūt par Kazahstānas čempioni, to paveicot 2011. un 2016.gadā.

Vecvagara vadībā valstsvienība Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā desmit spēlēs izcīnījusi sešas uzvaras un grupā dala 3./4.vietu. Divas uzvaras pēdējās kvalifikācijas spēlēs februārī Latvijas komandai pirmo reizi nodrošinās ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu