Gada rasols: Top notikumi Latvijas sportā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

2018. gads Latvijas sportā bija ļoti raibs. Brīžiem mūsu sportisti mūs pārsteidza ar lieliskiem panākumiem, taču bija arī gadījumi, kad nācās tikt sarūgtinātiem. Tāds ir sports. Taču šoreiz runāsim par pozitīvajiem mirkļiem, tādēļ portāls Apollo piedāvā ielūkoties 2018. gada Latvijas sporta TOP notikumos.

Anastasijas Sevastovas iekļūšana "US Open" pusfinālā

28 gadus vecā tenisiste šogad atguva Latvijas pirmās tenisistes godu. Liepājniece šogad aizvadīja ļoti sekmīgu sezonu, kā rezultātā šobrīd viņa ieņem 11. vietu labāko tenisistu sarakstā. 2017. gadu Sevastova noslēdza 16. vietā, tādēļ kāpums un progress ir redzams. 

Šogad Sevastova sasniedza slavenā "US Open" turnīra pusfinālu, kur piekāpās titulētajai Serēnai Viljamsai.

Foto: LETA/AFP

Maira Brieža cīņa pret Oleksandru Usiku

Ilgi gaidītā cīņa starp diviem pasaules boksa "dūžiem" norisinājās 27. janvārī. Pilnīgi noteikti, ka šī bija Brieža emocionālākā un interesantākā cīņa viņa karjerā. Boksa Supersēijas pusfināls "Arēnā Rīga" bija sapulcinājis 10 000 skatītājus, kuri visi bija gatavi lielajai "izrādei". Ļoti saistošā 12 raundu cīņā par uzvarētāju tika atzīts Usiks. 

Šī bija cīņa, kuru ilgi atcerēsies vairāki tās apmeklētāji un, protams, arī paši sportisti. Jāpiemin, ka pēc šīs cīņas Mairis Briedis šķīrās no sava līdzšinējā trenera Sanda Kleina.

Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latviešu sasniegumi ziemas olimpiskajās spēlēs

2018. gada ziemas olimpiskās spēles norisinājās Phjončhanā, Dienvidkorejā. Latvija šajās ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīja tikai vienu medaļu. To paveica bobsleja divnieks - Oskars Melbārdis un Jānis Strenga. 

Pie panākumiem noteikti jāpiemin arī Haralda Silova 4.vieta ātrslidošanas 1500m distancē.  Silovs februārī sasniedza valsts visu laiku labāko rezultātu šajā sporta veidā un arī 1500m distancē ziemas olimpiskajās spēlēs. Silovs pārspēja leģendārās Lāsmas Kaunistes 5.vietu 1500 metros 1968.gada Grenoblē. 

Haralds Silovs
Haralds Silovs Foto: AFP/LETA

Latvijas hokeja izlase iekļūst pasaules čempionāta 1/4 finālā 

Jau ierasts, ka pirms katra pasaules čempionāta Latvijas izlasei tiek uzstādīts viens mērķis - iekļūt ceturtdaļfinālā. 2018. gada pasaules čempionāts hokejā norisinājās Dānijā. Pēc deviņu gadu pārtraukuma Latvijas izlasei izdevās iekļūt labāko komandu astotniekā, kur sīvā cīņā tika (2:3) tika atzīts Zviedrijas izlases pārākums. Komanda ar Bobu Hārtliju pie stūres parādīja ļoti skatāmu un lielisku hokeju, tādēļ ar nepacietību tiek gaidīs 2019. gada pasaules čempionāts. 

Galerija: Latvijas hokeja izlases fotosesija

Latvijas vīriešu basketbola izlases cerība kvalificēties pasaules kausam

2019. gada pasaules kauss basketbolā norisināsies Ķīnā. Reālas iespējas kvalificēties tam saglabā arī Latvijas vīriešu basketbola izlase, kura I apakšgrupā ieņem 4. vietu. Uz finālturnīru brauks katras grupas trīs labākās izlases, taču ar trešajā vietā esošo Melnkalnes izlasi mūsējiem ir vienāda bilance. 

Latvijas izlasei atlikušas vēl divas spēles - ar Spānijas un Melnkalnes izlasēm. Izskatās, ka tieši cīņā ar Melnkalni izšķirsies, kura komanda tiks uz Ķīnu un sacentīsies ar pasaules labākajām izlasēm. 

Foto: Sintija Zandersone/LETA

Aļona Ostapenko iekļust Vimbldonas pusfinālā

21 gadus vecajai tenisistei šī sezona nebija tik spoža kā iepriekšējā, taču arī Ostapenko atsevišķos turnīros lika par sevi runāt. Neskatoties uz to, ka Latvijas pirmās tenisistes gods tika atdots Sevastovai, Ostapenko sasniedza vairāku turnīru finālus, kā arī slaveno Vimbldonas sacensību pusfinālu. 

2018.gadu tenisiste noslēdz pasaules ranga 22.vietā. Sezonu noslēgt veiksmīgi Ostapenko neļāva plaukstas locītavas savainojums. 

Foto: AP/LETA

Galerija: Aļona Ostapenko 2018. gada sezonā

Sieviešu basketbola izlases debija FIBA Pasaules kausā 

Latvijas sieviešu basketbola izlase septembra vidū pirmo reizi vēsturē piedalījās Pasaules kausa izcīņā. Trīs spēlēs tika piedzīvoti trīs zaudējumi, taču parādītais sniegums šajās spēlēs nelika vilties. Mūsu dāmu izlase ir sasniegusi to, ko vīriešu izlase vēl nav spējusi - piedalīties Olimpiskajās spēlēs, kā arī Pasaules kausa izcīņā. 

Ar nelielu veiksmes palīdzību mūsu basketbolistes varēja tikt pie divām uzvarām apakšgrupā, kas garantētu tikšanu ārā no grupas. 

Foto: FIBA.com

Latvijas U-18 basketbola izlase izcīna sudrabu 

Latvijas U-18 junioru basketbola izlase Eiropas čempionāta finālā piekāpās Serbijas vienaudžiem, tādējādi izcīnot turnīrā sudraba medaļas. Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionāta finālā spēlēja pirmo reizi, savukārt no jauniešu izlasēm šis bija trešais gadījums, kad Latvijas basketbolisti nonākuši uzvaras attālumā no Vecā kontinenta zelta medaļām.

2000./2001.gadā dzimušie basketbolisti sasniedza labāko rezultātu Latvijas U-18 izlašu vēsturē, jo iepriekš divas reizes tika izcīnītas bronzas medaļas, bet vēl divas reizes jaunieši palika ceturtajā vietā. Tāpat Latvijas U-18 izlase trešo reizi nodrošinājusi ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņu U-19 komandām. Pirmo reizi Pasaules kausā Latvija spēlēja 1999.gadā, kad ieņēma devīto vietu, bet 2011.gadā, kad turnīrs notika Latvijā, tā ieņēma desmito pozīciju. 

Foto: Sintija Zandersone/LETA

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu