Ostapenko: vēlos kļūt par pasaules ranga līderi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko vēlas kļūt par pasaules ranga līderi un uzvarēt vēl kādā "Grand Slam" turnīrā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Sporta studija" teica tenisiste.

Pašlaik 21 gadu vecajai Ostapenko aizvadītā sezona rokas traumas dēļ beidzās priekšlaicīgi, bet ar pirmdienu Latvijas sportiste esot atsākusi treniņus.

"Trīs nedēļas strādāju pie fiziskās sagatavotības, bet ar šo nedēļu esmu atsākusi spēlēt tenisu," pauda Ostapenko. "Man gan vajadzēja spēlēt jau pirms divām nedēļām, bet vēl sāpēja roka."

Latvijas sportistes traumētajai rokai nebija nepieciešama operācija. Vajadzējis tikai laiciņu, lai tā sadzītu.

"Esmu sailgojusies pēc tenisa. Bija forši atgriezties laukumā. Gribas braukt uz turnīriem un spēlēt," apņēmīga bija Ostapenko.

Galerija: Aļona Ostapenko 2018. gada sezonā

Pērn Ostapenko triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, kas pagaidām ir viņas vienīgais "Grand Slam" tituls. Šogad viņa piedzīvoja vilšanos, jo cieta neveiksmi jau turnīra pirmajā kārtā, tādējādi neaizstāvot titulu.

"Domāju, šī uzmanība no visiem un aktivitātes pirms turnīra sākuma ļoti ietekmēja. Pavadīju trīs dienas, esot dažādās aktivitātēs. Tas bija viens no iemesliem zaudējumam jau pirmajā kārtā. Pirms spēles biju nervoza un man bija sapnis, ka zaudēju tieši savai pretiniecei (Ukrainas tenisistei Katerinai Kozlovai). Kad pamodos, centos būt pozitīva, bet bija ļoti grūti, jo sapnis visu laiku bija galvā," atzina Ostapenko. "Kopumā sezona bija laba. Sāku ar trešo kārtu Austrālijas čempionātā, bija fināls Maiami, pusfināls Vimbldonā, kur ir viens no maniem mīļākajiem segumiem. Man bija sajūta, ka man ir visas iespējas pusfinālā uzvarēt [vācieti Angeliku] Kerberi, taču viņa bija ļoti labā formā."

"Es gribētu būt ranga līdere un uzvarēt vēl "Grand Slam" turnīrā," ambīcijas neslēpa Ostapenko, kuras kontā šobrīd ir divi WTA tituli. Latvijas tenisiste pasaules rangā pašlaik atrodas 22.vietā, bet šogad spēja pakāpties par līdz piektajai.

Ostapenko atklāja, ka nākotnē centīsies iestāties arī kādā no ASV universitātēm, lai tālmācībā apgūtu biznesu.

Tāpat Latvijas sportiste turpinās sadarbību ar Nīderlandes treneri Glenu Shapu, kurš jau ieradies Rīgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu