Vecrīgā, lavierējot starp pārsteigtajiem gājējiem, ar BMW braukā iereibis šoferis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vaļņu iela Vecrīgā. Ilustratīvs attēls
Vaļņu iela Vecrīgā. Ilustratīvs attēls Foto: Lita Krone/LETA

Kādā darba dienas vakarpusē īsi pēc plkst. 22 Rīgas pilsētas videonovērošanas centra darbinieki ieraudzījuši gaužām interesantu skatu - Vaļņu ielā uz gājēju pārejas pēkšņi parādījies melns septītās sērijas BMW, vēsta LNT raidījums Degpunktā

Tā "pilots", acīmredzot, ne pārāk labi orientējies pilsētas ielās, jo kādā mirklī, pamanot tā dēvēto "ķieģeli", apstājies un nolēmis doties atpakaļ par spīti tam, ka Vaļņu ielas posms, pa kuru viņš tikko atbraucis, domāts vien gājējiem un velobraucējiem.

Brīdī, kad melno automobili no dažādiem rakursiem jau iemūžinājušas vairākas kameras, automobilis izgriezies uz Kaļķu ielas un, lavierējot starp pārsteigtajiem gājējiem, aiztraucies gar Līvu laukumu. Tobrīd ziņa par notiekošo sasniegusi arī Centra pārvaldes likuma sargus.

Nonākot vietā, kur vēl iepriekš redzēts melnais BMW, cilvēki ar roku žestiem likuši noprast, kurp tad devies aizdomīgais braucamrīks, un, uzklausot videocentra darbinieku komentārus par kamerās redzamo un apkārtējo norādes, vīri nonākuši līdz Audēju ielai, kur priekšā pamanījuši meklēto auto, mirklī, kad tā stūrētājs nolēmis apstāties.

Gan brauciens pa gājēju ceļu, gan auto vadīšana bez atbilstošas kategorijas autovadītāja apliecības bija pietiekams iemesls, lai uz notikuma vietu izsauktu kolēģus no ceļu policijas, taču sarunas laikā gaisā uzvēdījusi arī alkohola smaka, kas inspektoriem radījusi aizdomas, ka šie nebūt nav vienīgie 22 gadus vecā šofera grēki.

Alkohola tests izelpā uzrādīja teju vienu promili, kas pāris administratīvos protokolus ātri vien pārvērtis krietni vien lielākās nepatikšanās un krimināllietā.

Auto īpašniekam nācies šķirties no viņa braucamrīka, kas drīz vien nonācis uz auto evakuatora, savukārt pats stūrētājs aizturēts un nogādāts Gaujas ielā, kur nodots izmeklētāju rokās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu