RD opozīcija uzsāk deputātu parakstu vākšanu, lai atbrīvotu Ušakovu no priekšsēdētāja amata (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Foto: Zane Bitere/LETA

Šodien Rīgas domes (RD) Nacionālās apvienības (NA) frakcija vērsusies pie opozīcijas kolēģiem ar aicinājumu parakstīt pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi, lai lemtu par priekšsēdētāja Nila Ušakova atbrīvošanu no ieņemamā amata, informē Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK pārstāvis Edvards Ratnieks.

NA frakcija uzskata, ka notiekošais ar SIA Rīgas satiksme ir pārāk liels korupcijas skandāls, lai RD priekšsēdētājs Nils Ušakovs, kurš vienlaikus ir uzņēmuma kapitāla daļu turētājs, varētu saglabāt savu amatu.

RD priekšsēdētājam bija jāseko līdzi uzņēmumā notiekošajam un tāpēc šobrīd personīgi ir jāuzņemas pilna atbildība par situāciju.

NA frakcijas vadītājs Rīgas domē Nauris Puntulis: "Vairākkārt esmu uzsvēris, ka Saskaņa ir dēvējama par Rīgas satiksmes partiju, varētu pat teikt, ka Rīgas satiksme mazāk būtu dēvējama par domes uzņēmumu kā par Saskaņas uzņēmumu. Es ļoti ceru, ka KNAB šo acīmredzamo saistību izgaismos ļoti precīzi."

Ušakova atbrīvošana saistīta ne tikai ar Rīgas satiksmes šā brīža nedienām, bet pēc NA domām domes struktūras pārņēmusi korupcija, tiesiskais nihilisms un organizatoriskais haoss īpaši beidzamajā laikā.

Iepriekš ziņots, ka Rīgas satiksmes krimināllietā KNAB izmeklē amatpersonu kukuļošanu trīs iepirkumos.

»Rīgas satiksmes iepirkumu lietā apcietinātas piecas personas.

»Ušakovs neplāno KNAB pieprasīt informāciju par RS lietā iesaistītajām domes amatpersonām.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu