Latvijas U-20 hokejisti saglabā vietu PČ pirmās divīzijas A grupā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas U-20 izlases hokejisti
Latvijas U-20 izlases hokejisti Foto: lhf.lv

Latvijas U-20 hokeja izlase sestdien saglabāja vietu pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Vācijā notikušā turnīra noslēdzošajā - piektajā - spēlē Latvijas juniori ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pieveica Baltkrieviju.

Latvijas valstsvienībai šis bija "būt vai nebūt" mačs, jo, zaudējot pamatlaikā, būtu jāatvadās no šīs divīzijas A grupas.

Tomēr Latvijas komanda sestdien spēja saņemties un gūt otro uzvaru turnīrā. Vārtus šajā mačā guva Daniels Bērziņš, Niks Krollis un Viktors Jašunovs.

Pirmo divu trešdaļu laikā pēc Bērziņa un Kroļļa vārtiem Latvijas valstsvienība izvirzījās vadībā ar 2:0, tomēr 44.minūtē baltkrievs Aleksejs Protass rezultāta starpību samazināja līdz minimumam. Tiesa, jau pēc nepilnām septiņām minūtēm Jašunovs atjaunoja drošāku divu vārtu pārsvaru.

Šajā spēlē vairākkārt teicams vārtos bija arī izlases vārtsargs Jānis Voris. Cīņas beigās baltkrievi vēl uzspēlēja sešatā pret četriem, bet rezultāts vairs nemainījās. Noslēgumā Latvijas valstsvienība guva ļoti svarīgu uzvaru, nodrošinot palikšanu otrajā spēcīgākajā pasaules līmenī.

Tikmēr vietu elites divīzijā sestdien nodrošināja turnīra saimniece Vācija, kas ar 6:1 (1:0, 2:1, 3:0) sagrāva Franciju, bet vēl vienā mačā Norvēģija ar rezultātu 3:2 (2:2, 0:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā uzveica Austriju.

Pēc visām piecām kārtām grupas uzvarētāja Vācija ieguva 14 punktus, bet otrā ar deviņiem punktiem bija Baltkrievija. Trešo vietu ar astoņiem punktiem ieņēma Norvēģija, kamēr ceturtā ar sešiem punktiem bija Latvija. Piecus punktus ieguva Austrija, kamēr pēdējā ar trim punktiem bija Francija, kam tādējādi nākamajā sezonā būs jāspēlē līmeni zemākā turnīrā.

Zīmīgi, ka Francija savus vienīgos trīs punktus guva turnīra pirmajā mačā, kad tika uzvarēta Latviju.

Tikai turnīra uzvarētāja izcīnīja ceļazīmi uz augstāko divīziju, bet zaudētāja izkrita uz pirmās divīzijas B grupu.

Turnīra pirmajā mačā svētdien Latvijas izlase ar 1:3 piekāpās Francijai, otrajā duelī ar 4:1 pārspēja Austriju, trešajā mačā ar 1:4 atzina Vācijas pārākumu, bet piektdien ar 2:4 piekāpās Norvēģijai.

Tikmēr Baltkrievijas jaunie hokejisti pirmajās trīs spēlēs izcīnīja uzvaras pār Norvēģiju (5:3), Franciju (6:2) un Austriju (5:0), bet ceturtdien ar 1:5 piekāpās Vācijai.

Latvijas izlases galvenais treneris Kārlis Zirnis dalībai planētas meistarsacīkstēs bija iekļāvis 13 uzbrucējus, septiņus aizsargus un divus vārtsargus. Vislielākā pārstāvniecība - astoņi hokejisti - bija no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga".

Zirnim arī šajā sezonā asistēja amerikāņu speciālists Frensiss Anzalone, kurš iepriekš kopā ar latviešu speciālistu strādāja Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL) vienībā Božersitijas-Šrīvportas "Mudbugs", kā arī asistēja pērnā gada pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā Francijā. Tāpat asistenta pienākumus pildīja Raimonds Vilkoits, kurš ikdienā strādā MHL vienībā "Rīga". Tikmēr par U-20 valstsvienības fizisko sagatavotību, kā ierasts, bija atbildīgs Ēriks Visockis.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas U-20 izlase starptautiskajā novembra pārtraukumā piedalījās turnīrā Dānijā, kur izcīnīja pirmo vietu. Pirms pasaules čempionāta latvieši pārbaudes mačā tikās ar Austriju, izcīnot uzvaru ar 5:1.

Pagājušajā gadā Latvijas hokejistiem neizdevās atgriezties elites divīzijā, noslēgumā tikai par punktu atpaliekot no Kazahstānas. Vēl pērnā gada sākumā Latvija spēlēja elites divīzijā, taču zaudēja visās spēlēs, kas lika izkrist uz līmeni zemāku turnīru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu