Apcietinātais "Rīgas Satiksmes'' valdes priekšsēdētājs Bemhens šogad saņēmis rekordlielu prēmiju (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ar "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem saistītajā kriminālprocesā aizturētais bijušoais pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens tiek konvojēts uz tiesas sēdi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā, kur lems par drošības līdzekļa piemērošanu.
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ar "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem saistītajā kriminālprocesā aizturētais bijušoais pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens tiek konvojēts uz tiesas sēdi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā, kur lems par drošības līdzekļa piemērošanu. Foto: Edijs Pālens/LETA

Apcietinātais nu jau bijušais Rīgas Satiksmes valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens šogad saņēmis rekordaugstu prēmiju – 11 500 eiro, ziņo LTV raidījums de facto. Citi bijušie valdes locekļi šogad saņēmuši mazliet vairāk par 10 000 eiro. 

Rakstiskā atbildē raidījumam Rīgas Satiksme skaidro: "Valdes loceklim var izmaksāt prēmiju reizi gadā pēc gada pārskata apstiprināšanas. Nosakot prēmiju, ņem vērā kapitālsabiedrības darbības rezultātus iepriekšējā pārskata gadā, vidēja termiņa darbības stratēģijas izpildi un kapitālsabiedrības darbības rezultātus saskaņā ar definētajiem finanšu un nefinanšu mērķiem, kā arī valdes locekļa darbības rezultātus iepriekšējā pārskata gadā.:

Rīgas Satiksmes valde ir saņēmusi prēmijas arī iepriekš, ziņo LTV. 2016. gadā valdes priekšsēdētājam izmaksāti 9180 eiro (bruto), valdes locekļiem - 8 262 eiro (bruto) katram. 2017. gadā  valdes priekšsēdētājs saņēmis 5737 euro (bruto) un valdes locekļi – pa 5163 eiro.

Rīgas Satiksmi lielākoties finansē Rīgas nodokļu maksātāji, šogad dotācija uzņēmumam no Rīgas Domes budžeta bijusi 123 miljoni eiro. “de facto” aprēķinājis, ka pašvaldības dotācija pēdējos piecos gados pieaugusi par 40%.

Raidījums stāsta, ka Rīgas Satiksmes un domes vadība gadiem nav atklājusi detaļas par Rīgas Satiksmes tēriņiem. Cik, piemēram, tērē infrastruktūras uzturēšanai, cik – investīciju projektiem, cik efektīvs ir maršrutu tīkls – varbūt ir iespējas kaut ko apvienot. Tas ļautu pateikt – vai tas, cik Rīgas Satiksmei izmaksā viena biļete, ir pamatoti.

Rīgas Dome arī pārskaita transporta uzņēmumam naudu ar citiem mehānismiem. Piemēram, pat neprasot deputātu balsojumu, vienkārši kompensējusi zaudējumus (pirms diviem gadiem 10 miljonus eiro, pērn – teju 20). Vai palielina RS kapitālu – pēdējos divos gados tie bija vēl 30 miljoni eiro. Valsts kontrole iepriekš šādu naudas piešķiršanu ir nosodījusi.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu