ZZS sola būt spēcīga opozīcija, kas "atmaskos melus" (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja Krišjāņa Kariņa (JV) valdība tiks izveidota un apstiprināta, tad Zaļo un zemnieku savienība būs "spēcīga opozīcija, kas atmaskos melus", aģentūrai LETA paziņoja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Katra partija, startējot vēlēšanās, ir gatava strādāt gan koalīcijā, gan opozīcijā, teica Krauze, komentējot Kariņa piedāvājumu veidot valdību bez ZZS. Ja Kariņa valdība tiks apstiprināta, tad ZZS strādās opozīcijā un sekos līdzi daudzu priekšvēlēšanu solījumu īstenošanai, norādīja Krauze, piebilstot, ka jau tagad var redzēt, ka daži no solījumiem nav izpildāmi.

Pagaidām ZZS nav iecerējusi tikties ar Kariņu, lai pārrunātu šo viņa lēmumu.

Politiķis arī prognozēja, ka topošā valdība nebūs tik ilglaicīga kā iepriekšējās Māra Kučinska (ZZS) vai Laimdotas Straujumas (JV) vadītās valdības. Ņemot vērā, cik sadrumstalots ir parlaments, šajā sasaukumā būs vairākas valdības, prognozēja Krauze.

Kā ziņots, Kariņš rosina valdību veidot bez ZZS, kā arī izveidot īpašu uzdevuma ministra amatu demogrāfijas jautājumos, bet tieslietu un aizsardzības ministriem piešķirt premjera biedru funkcijas.

Kariņš žurnālistiem sacīja, ka līdz trešdienai, 19. decembrim, grib gūt pilnīgu skaidrību par to, vai partijas - Jaunā konservatīvā partija (JKP), "KPV LV", "Attīstībai/Par" (AP) un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - piekrīt viņa piedāvātajam jomu sadalījumam, kā arī par konkrētiem ministru amatu kandidātiem.

Premjera amata kandidāts uzsvēra, ka, viņaprāt, valdībā būtu jāstrādā sešām partijām, proti, arī ZZS. Ja par to nav iespējams vienoties, Kariņš par labāku uzskata modeli, kur valdībā strādā jaunievēlētie politiskie spēki - JKP, AP un arī "KPV LV".

Ja Kariņš saņems no partijām atbalstu, tad viņš vērsīsies pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa ar lūgumu nominēt viņu premjera amatam.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu