Aizvadītās vasaras NBA brīvo aģentu lielākās kļūdas

Nepareizie lēmumi
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Karmelo Entonijs
Karmelo Entonijs Foto: AP/LETA

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) vasara ir posms, kad vairākas komandas bruņojas čempiontitulam, bet citas - gūst iespēju visu sākt no jauna. Brīvo aģentu periods ir viens no gaidītākajiem NBA notikumiem, vairākām zvaigznēm mainot savas līdzšinējās komandas. Taču ir arī gadījumi, kad kārotais vasaras "pirkums" izrādās nevajadzīgs un neizdevies. Portāls Apollo piedāvā ielūkoties aizvadītas vasaras piecos neveiksmīgos lēmumos gan spēlētāju, gan klubu ziņā. 

Maikls Bīzlijs, Losandželosas "Lakers"

Foto: AP/Scanpix

Pēc tam, kad kļuva zināms, ka Lebrons Džeimss ir noslēdzis līgumu ar Losandželosas "Lakers" bija skaidrs, kādi spēlētāji vienībai būs nepieciešami. Džeimsam vienmēr ir paticis spēlēt ar tālmetienu speciālistiem un centriem, kuri dara melno darbu aizsardzībā un uzbrukumā. 

Komandai bija iespēja pagarināt līgumu ar centru Brūku Lopezu, taču tā vietā tika nolemts parakstīt līgumu ar Bīzliju, kurš iepriekšējā sezonā rādīja labu sniegumu Kristapa Porziņģa pārstāvētajā Ņujorkas "Knicks" komandā. Šosezon ir skaidri redzams, ka Bīzlijs neiederas komandas zīmējumā un viņam tiek atvēlētas minūtes tikai spēles pašā izskaņā. 

Šosezon Bīzlijs vidēji spēlē gūst 4,4 punktus, kas salīdzinot ar 13,2 punktiem Ņujorkā ir pamatīgs kritums. 

Karmelo Entonijs, Hjūstonas "Rockets"

Foto: AP/LETA

Pašlaik 34 gadus vecais basketbolists starpsezonā no Oklahomasitijas "Thunder" tika aizmainīts uz Atlantas "Hawks", kas gan izpirka viņa līgumu un uzreiz no viņa atbrīvojās, jo ievietoja viņu atteikumu jeb "waiver" draftā. Pēc tam Entonijs noslēdza viena gada līgumu ar "Rockets".

Trīskārtējais olimpiskais čempions Entonijs "Thunder" komandai pievienojās pirms aizvadītās sezonas, bet pirms tam viņš sešas ar pusi sezonas nospēlēja Ņujorkas "Knicks" komandā, tostarp divus gadus kopā ar latviešu zvaigzni Kristapu Porziņģi.

Uzreiz jau kļuva skaidrs, ka Entonijs neiederas komandas spēlē, taču jāpiemin, ka Hjūstonas vienība šosezon aizvada ļoti nestabilu sezonu, tādēļ visu vainu novelt uz neveiksmīgo vasaras izvēli nedrīkstētu. 

NBA karjeru Entonijs sāka 2003.gadā Denveras "Nuggets" rindās, šajā komandā aizvadot septiņas ar pusi sezonas. Entonijs šosezon desmit mačos guvis vidēji 13,4 punktus, kā arī sakrājis 5,4 atlēkušās bumbas.

Džabari Pārkers, Čikāgas "Bulls" 

Džabari Pārkers
Džabari Pārkers Foto: AP/LETA

Vasaras brīvo aģentu laikā varēja saprast "Bulls" komandas vēlmi sastāvam piesaistīt Pārkeru, kurš savu līdzšinējo karjeru bija aizvadījis Milvokī "Bucks" komandas sastāvā. 

Aizvadītajā vasarā tika noslēgts līgums uz diviem gadiem par kopējo summu 40 miljoni dolāru. Taču pirmajos divos mēnešos Pārkers jau zaudēja savu lomu komandas rotācijā. Basketbolista aizsardzība šosezon ir bijusi kritiska, uzrādot vienu no sliktākajiem rādītājiem visā komandā. Arī uzbrukumā šī sezona Pārkeram ir viena no neveiksmīgākajām karjerā. 

Šosezon sportists vidēji spēlē gūst 15,2 punktus, kas ir labs rādītājs, taču pēdējā laikā ir izkritis no komandas rotācijas. 

Ziemeļamerikas medijos jau klīst runas par spēlētāja iespējamo maiņu uz citu līgas vienību. 

Trevors Ariza, Fīniksas "Suns"

Foto: AP/LETA

Trevors Ariza aizvadīja lielisku iepriekšējo sezonu Hjūstonas "Rockets" komandas sastāvā, tādēļ šajā vasarā varēja saņemt piedāvājumus no komandām, kuras cīnās par čempiontitulu. 

Ariza izvēlējās finansiāli vislabāko piedāvājumu un pievienojās Fīniksas "Suns" komandai, kura par čempiontitulu vēl necīnīsies vairākus gadus. Spēlētājs parakstīja viena gada līgumu par 15 miljoniem dolāru. 

Nonākšana komandā, kura atrodas Rietumu konferences lejasgalā ietekmēja arī Arizas spēli. Spēlētājs uzbruka grozam ar karjeras zemāko metienu precizitāti - 37,9 procenti. Loģisks solis bija spēlētāja aizmainīšana. Ilgu laiku tika runāts par iespējamo basketbolista nonākšanu "Lakers" sastāvā, taču beigās Ariza nonāca Vašingtonas "Wizards" sastāvā.  

Dvaits Hovards, Vašingtonas "Wizards" 

Dvaits Hovards
Dvaits Hovards Foto: AP/Scanpix

Šovasar Dvaits Hovards parakstīja līgumu ar Vašingtonas klubu, tādējādi nonākot jau savā sestajā komandā. Savulaik dominējošs centrs pēdējos gados aizvada blāvu sniegumu NBA. 

33 gadus vecais Hovards šosezon aizvadījis tikai 9 spēles "Wizards" komandas kreklā, kuru laikā vidēji guvis 12,8 punktus, kā arī izcīnījis 9,2 atlēkušās bumbas. Spēlētājs šosezon atkal cīnās ar savainojumiem, tādēļ ir izkritis no komandas spēlētāju rotācijas. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu