"United" turpinās maksāt Mourinju arī pēc atlaišanas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žuzē Mourinju
Žuzē Mourinju Foto: AP/LETA

Tikai divus ar pusi gadus pēc stāšanās Mančestras "United" galvenā trenera amatā, vakar to nācās atstāt Žuzē Mourinju. Neskatoties uz to, ka attiecības starp abām pusēm ir izbeigtas, "United" vienība maksās portugāļu speciālistam prāvu naudas summu arī pēc atlaišanas, vēsta Manchester Evening News

Galvenā trenera amatu Mourinju atstāja nepilnas 48 stundas pēc kārtējā zaudējuma Anglijas Premjerlīgā, kur nācās atzīt spēcīgās "Liverpool" pārākumu ar 1:3.

Mančestras vienība paziņojumā liek noprast, ka klubs bijis iniciators darba attiecību pārtraukšanā

Zīmīgi, ka Mourinju tika atlaists trī gadus un vienu dienu pēc tam, kad no galvenā trenera amata viņš tika atbrīvots citā Anglijas Premjerlīgas vienībā Londonas “Chelsea” un arī šajā reizē viņš tiks dāsni atalgots.

2016. gadā parakstītais līgums paredzēja, ka portugāļu speciālista gada alga būs 26,8 miljoni eiro. 

Šā gada sākumā gan tika parakstīts jauns līgums - 72,2 miljonu eiro vērtībā, tādējādi mazliet samazinot Mourinju gada algu līdz 20 miljoniem eiro, taču neskatoties uz to, Mančestras "United", atlaižot Mourinju, pirms gaidāmā transfēru perioda janvārī, būs spiesti izmaksāt kompensāciju 26,8 miljonu eiro apmērā.

Interesanti, ka otras Mančestras komandas “City” galvenais treneris Gvardiola saņem divas reizes mazāku algu, vien 13,8 miljonus eiro. Nebūtu nekas pārsteidzošs, ja vien komandu sniegums nerunātu par sevi, pat pēdējo pāris gadu griezumā.

Pašlaik 55 gadus vecais Mourinju Mančestras klubā strādāja kopš 2016.gada, tomēr šosezon vienībai neklājas spoži, turklāt bieži kritikas krustugunīs nonāca tieši komandas galvenais treneris, kuram bijuši pārmetumi ne tikai par rezultātiem, bet arī spēles stilu.

Mančestras komanda ar 26 punktiem 17 spēlēs premjerlīgas kopvērtējuma tabulā ieņem sesto vietu, bet no pirmā četrinieka, kas garantētu vietu nākamās sezonas UEFA Čempionu līgā, "United" atpaliek 11 punktus. Mančestras vienība iekļuvusi šīs sezonas UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā, kur tiksies ar Francijas komandu Parīzes "Saint-Germain".

Foto: AFP/LETA

Mourinju savā karjerā sekmīgi trenējis "Porto", Londonas "Chelsea" (divreiz), Milānas "Inter" un Madrides "Real" komandas. Viņš trīs reizes kļuvis par Anglijas čempionu, divreiz triumfējis Itālijas meistarsacīkstēs, kā arī reizi - Spānijas čempionātā. Tāpat Mourinju kontā ir divas uzvaras UEFA Čempionu līgas turnīrā, bet pērn viņš aizveda "United" komandu līdz triumfam UEFA Eiropas līgā.

Portugālis par "Chelsea" galveno treneri pirmoreiz kļuva 2004.gadā, kad līdz UEFA Čempionu līgas titulam bija aizvedis portugāļu vienību "Porto". Londonas klubu viņš pameta 2007.gada septembrī, vienreiz triumfējot Čempionu līgā un divas reizes premjerlīgā.

Pirms 2008./2009.gada sezonas portugālis pievienojās Itālijas vienībai Milānas "Inter" un divreiz uzvarēja Itālijas A sērijas čempionātā. 2010.gadā Mourinju kļuva par Madrides "Real" galveno treneri, palīdzot tai pa reizei uzvarēt Spānijas čempionātā, Karaļa kausa izcīņā, kas tika paveikts pēc 20 gadu pārtraukuma, un valsts Superkausā.

Savukārt 2013.gadā viņš atgriezās pie "Chelsea" stūres un otrajā sezonā ar to triumfēja premjerlīgā. Tomēr 2015./2016.gada sezona tika iesākta ļoti neveiksmīgi, un decembrī viņu atlaida no amata.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu