Par TC "Dole" īpašnieku kļuvusi ar "McDonald's" pārvaldītāju saistīta kompānija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tirdzniecības centrs "Dole".
Tirdzniecības centrs "Dole". Foto: Agnese Gulbe / LETA

Par tirdzniecības centra "Dole" īpašnieka, apsaimniekotāja un attīstītāja SIA "Tirdzniecības centrs "Dole"" vienīgo īpašnieku kļuvusi ar ātrās ēdināšanas restorānu "McDonald's" pārvaldītāju saistīta kompānija SIA "Premier Estates LTD", liecina "Lursoft" informācija.

"Premier Estates LTD" radniecīgā sabiedrība ir SIA "Premier Restaurants Latvia", kas Latvijā pārvalda "McDonald's" tīklu, sacīts uzņēmuma 2017. gada pārskatā. Vienlaikus kā "Tirdzniecības centra "Dole"" patiesā labuma guvējs uzrādīts Maltas pilsonis Karmelo Hili, kurš ir "Premier Restaurants Latvia" valdes priekšsēdētājs.

Tāpat mainīta "Tirdzniecības centra "Dole"" valde. Par tirdzniecības centra pārvaldošā uzņēmuma valdes locekļiem iecelti Hili, Maltas pilsonis Ričards Abdilla Kastillo un Sandra Mūrniece.

Iepriekš "Tirdzniecības centra "Dole"" vienīgais īpašnieks bija Norvēģijas uzņēmums "AMD Holding".

Mūrniece aģentūrai LETA pastāstīja, ka "Premier Estates LTD" iegādājās "Tirdzniecības centru "Dole"" ar mērķi papildināt "Premier Estates LTD" esošo tirdzniecības centru portfeli. Tāpat viņa norādīja, ka nākotnē kompānija plāno piesaistīt "Tirdzniecības centru "Dole"" papildus nomniekus un kopējo pakalpojumu piedāvājumu.

Savukārt darījumu summu par "Tirdzniecības centra "Dole"" iegādi Mūrniece aģentūrai LETA neatklāja.

"Premier Estates LTD" reģistrēta 2008. gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,548 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Hili Properties". 2017. gadā "Premier Estates LTD" strādāja ar 368 208 eiro apgrozījumu, kas ir par 3,7% vairāk nekā gadu iepriekš, un guva peļņu 123 989 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Savukārt kompānija "Tirdzniecības centrs "Dole"" reģistrēta 1999. gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,181 miljons eiro. Pērn "Tirdzniecības centrs "Dole"" strādāja ar 981 990 eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 3,2 reizes un bija 274 752 eiro.

Savukārt "Premier Restaurants Latvia" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Premier Capital B.V.".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu