Bijušais "United" kapteinis Kīns: Futbolisti pameta Mourinju zem autobusa

LETA/AFP/BBC
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rojs Kīns
Rojs Kīns Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas premjerlīgas futbola granda Mančestras "United" futbolisti ir līdzvainīgi galvenā trenera Žuzē Mourinju atlaišanā, raidsabiedrībai BBC atklāja komandas bijušais kapteinis Rojs Kīns.

Pēc pieticīgiem rezultātiem šonedēļ no Mančestras "United" galvenā trenera amata tika atlaists portugālis Mourinju, bet par viņa vietas izpildītāju vismaz līdz sezonas beigām nozīmēts kluba leģenda Sūlšērs, kurš pirms tam par treneri strādājis Anglijā un Norvēģijā.

"Futbolisti aizgāja pašplūsmā un slēpās aiz trenera muguras. Viņi pametuši viņu zem autobusa," stāstīja Kīns.

"Saka, ka Mourinju bija nesaskaņas ar futbolistiem. Protams, ka būs nesaskaņas ar tādiem futbolistiem, kuri pieņemas svarā, netrenējas un nestrādā. Kauns par tādiem spēlētājiem," turpināja īrs.

Pašlaik 55 gadus vecais Mourinju Mančestras klubā strādāja kopš 2016.gada, tomēr šosezon vienībai neklājas spoži, turklāt bieži kritikas krustugunīs nonāca tieši komandas galvenais treneris, kuram bijuši pārmetumi ne tikai par rezultātiem, bet arī spēles stilu.

"Neesmu Mourinju lielākais fans, nepārprotiet mani. Bet es neciešu futbolistus, kuri slēpjas aiz saviem aģentiem, draugiem un medijiem. Tas ir absurds, patiešām," uzsvēra Kīns.

Kīns "United" sastāvā septiņas reizes tika kronētas par premjerlīgas čempionu, četras reizes uzvarēja Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņā un arī vienu reizi UEFA Čempionu līgā.

"Mūsdienu futbolisti nav tikai fiziski vāji, viņi ir arī vāji kā cilvēciskas būtnes. Viņiem nevar pateikt ne vārdiņa. Mūsu laikos nekas tāds nenotiktu, jo mums bija raksturs un līderi. Mēs neciestu futbolistus, kuri sevi neatdotu laukumā," stāstīja Kīns, kurš "United" pārstāvēja no 1993. līdz 2005.gadam.

Mančestras komanda ar 26 punktiem 17 spēlēs premjerlīgas kopvērtējuma tabulā ieņem sesto vietu, bet no pirmā četrinieka, kas garantētu vietu nākamās sezonas UEFA Čempionu līgā, "United" atpaliek 11 punktus. Mančestras vienība iekļuvusi šīs sezonas UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā, kur tiksies ar Francijas komandu Parīzes "Saint-Germain".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu